αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘα δουν το χρώμα του χρήματος οι προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Θα δουν το χρώμα του χρήματος οι προμηθευτές του Μαρινόπουλου

Το χρώμα το χρήματος, πρόκειται να δουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι πρώην προμηθευτές της Μαρινόπουλος. Πηγές κοντά στην οικογένεια Σκλαβενίτη, ανέφεραν στο Capital.gr, πως εκταμιεύθηκαν από τις τράπεζες τα δάνεια ύψους 352 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 125 εκατ. ευρώ της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, την οποία κάλυψε η εταιρεία Σκλαβενίτης.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ό,τι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πληρωμή των προμηθευτών της Μαρινόπουλος, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, οι οποίες σημείωσαν πως στόχος είναι η καταβολή των χρημάτων να ξεκινήσει έως το τέλος Μαρτίου, με απώτερο στόχο η εξόφληση να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα. Με βάση το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, η πληρωμή των προμηθευτών προβλέπεται να γίνει μέσα σε 60 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα εκταμιευθούν τα χρήματα από τις τράπεζες ενώ θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή και των υπόλοιπων πιστωτών της Μαρινόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες έχει “φύγει” από τα κεντρικά της Σκλαβενίτης, ένα μαζικό email προς όλους τους προμηθευτές – πιστωτές της Μαρινόπουλος για να προχωρήσει η διαδικασία και να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Την ίδια ώρα προχωρά η αλλαγή στις ταμπέλες σε 362 καταστήματα της Μαρινόπουλος που έχουν περάσει από την 1η Μαρτίου στον έλεγχο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη. Στόχος είναι έως το τέλος του μήνα να έχουν κατέβει όλες οι ταμπέλες της Μαρινόπουλος και μέσα στο επόμενο διάστημα να έχει αναρτηθεί η ταμπέλα της Σκλαβενίτης. Εν τω μεταξύ με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η τροφοδοσία του δικτύου των πρώην καταστημάτων της Μαρινόπουλος, με απώτερο στόχο πριν το Πάσχα, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα, το δίκτυο να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων από το περασμένο Καλοκαίρι έχει βρει στέγη σε άλλα δίκτυα.

Σε ότι αφορά την εμπορική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης για το δίκτυο που πέρασε στα χέρια της, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, αυτή θα είναι η ίδια με αυτή που “τρέχει” ήδη το δίκτυο της Σκλαβενίτης. Ωστόσο, όπως αναφέρεται και στο επιχειρηματικό σχέδιο του Σεπτεμβρίου, η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, θα μπορεί να έχει την επιλογή περισσότερων προωθητικών ενεργειών στα καταστήματα της επαρχίας όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δε δραστηριοποιείται.

Σημειώνεται πως το Επιχειρηματικό Σχέδιο της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, προβλέπει θετική λειτουργική κερδοφορία σε όρους ΚΠΦΤΑ από το δεύτερο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθαρή κερδοφορία από το τέταρτο έτος, πωλήσεις 1,03 δισ. ευρώ από το πρώτο έτος και επενδύσεις 133 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα και σε ότι αφορά τον τζίρο, η πλευρά Σκλαβενίτη, εκτιμά πως θα μπορέσει να μαζέψει πίσω 1,03 δισ. ευρώ το πρώτο έτος, αυτός να αυξηθεί κατά 17% το δεύτερο φθάνοντας τα 1,2 δισ. ευρώ, το τρίτο έτος αναμένεται ετήσια αύξηση 9% στον συνολικό κύκλο εργασιών ενώ μετά το έβδομο έτος εκτιμάται πως ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει σταθερός στα 1,397 δισ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − eight =