αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα των HR Managers; Τότε κάνε αμέσως αυτές τις 2 αλλαγές στο Linkedin profile σου

Θέλεις να τραβήξεις τα βλέμματα των HR Managers; Τότε κάνε αμέσως αυτές τις 2 αλλαγές στο Linkedin profile σου

Όλοι θέλουν να ανοίξουν μια ημέρα το email τους ή το inbox τους σε κάποιο social media και να δουν ένα μήνυμα από κάποιον κορυφαίο εργοδότη, ο οποίος θα τους ζητά για δουλειά. Βέβαια, τις περισσότερες φορές έρχεσαι μπροστά σε απορρίψεις. Οι επιτυχίες είναι λίγες.

Τώρα θα δούμε το πως μπορείς να βελτιστοποιήσεις το Linkedin profile σου, έτσι ώστε να τραβήξεις τα βλέμματα των HR Managers. Όπως σημειώνει το Inc.com, υπάρχουν 2 βασικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις άμεσα. Και θα σου φέρουν καλύτερα αποτελέσματα, από αυτά που βλέπεις μέχρι σήμερα.

1# Γενικοί τίτλοι εργασίας

To Linkedin είναι σήμερα ο No1 digital τρόπος για να αναζητήσει κάποιος εργοδότης νέα ταλέντα. Με σκοπό να κάνει προσλήψεις. Το πιο απλό που μπορεί να κάνει, είναι μια αναζήτηση στην πλατφόρμα. Έχει σημασία να είσαι ανάμεσα στα πρώτα αποτελέσματα. Αυτό θα το πετύχεις κυρίως βάζοντας σωστό τίτλο δουλειάς. Ας υποθέσουμε ότι το αντικείμενο σου είναι οι πωλήσεις. Δύο καλοί τίτλοι που μπορείς να βάλεις; Sales Representative ή Account Manager. Από την άλλη, τίτλοι όπως Biz Dev Guru ή Customer Relations Manager, μάλλον δεν θα σε βγάλουν ψηλά στην αναζήτηση.

2# Endorsements στα skills σου

Τα λεγόμενα Endorsements που κάνει κάποιος στα skills σου, έχουν τη σημασία τους. Παίζουν ρόλο για το πόσο «δυνατό» γίνεται το προφίλ σου. Και άρα θα εμφανίζεσαι ψηλά και στην αναζήτηση. Χρησιμοποιώντας ξανά το παράδειγμα του πωλητή: Εάν έχεις μόνο 5 Endorsements για τις δεξιότητες πωλήσεων, αλλά κάποιος άλλος έχει 20, ποιος πιστεύεις ότι θα εμφανιστεί πιο ψηλά στην αναζήτηση;

Bonus: Υπάρχει ένα ακόμα εργαλείο που θα σου επιτρέψει να εμφανίζεσαι έντονα στις αναζητήσεις των HR Managers. Είναι η ρύθμηση στα privacy settings, που λέει ότι «είσαι ανοιχτός» σε προτάσεις. Κλίκαρε το τώρα. Μάλιστα, αυτή είναι μια ρύθμιση που δεν την έχουν κάνει πολλοί χρήστες. Άρα θα αποκτήσεις προβάδισμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − ten =