αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να αποκτήσεις καλές συνήθειες και να τις διατηρήσεις; Εδώ είναι 6 tips για να το πετύχεις εύκολα

Θέλεις να αποκτήσεις καλές συνήθειες και να τις διατηρήσεις; Εδώ είναι 6 tips για να το πετύχεις εύκολα

Πολλοί πιστεύουν ότι για να φτάσεις στους στόχους σου, είναι ίσως σημαντικό να τους καταγράψεις και στην συνέχεια να ξεκινήσεις να εργάζεσαι για αυτούς. Σωστά. Όμως υπάρχει και κάτι άλλο στο ενδιάμεσο, το οποίο μπορεί είτε να σε φέρει πιο κοντά στον προορισμό σου, είτε (αν δεν το έχεις) να σε απομακρύνει. Είναι οι καλές συνήθειες.

Αν παρατηρήσεις την καθημερινότητα των πετυχημένων επιχειρηματιών (και όχι μόνο) σε όλο τον κόσμο, θα διαπιστώσεις ότι εφαρμόζουν τις δικές τους συνήθειες. Την δική τους ρουτίνα, η οποία τους βοηθά να πετυχαίνουν όλα όσα έχουν στο μυαλό τους. Πολλοί από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ίσως εστιάζετε στα τελικά αποτελέσματα. Ναι, φυσικά, θέλουμε αποτελέσματα. Στο τέλος, τα αποτελέσματα έχουν σημασία. Ωστόσο, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, μην εστιάζετε στον τελικό στόχο, αλλά κοιτάξτε σε αυτό που χρειάζεται για να φτάσετε εκεί και να κυριαρχήσετε.

Ωραία, και πως μπορώ να εφαρμόσω μερικές νέες συνήθειες -τις οποίες μέχρι τώρα δεν έχω- και στην συνέχεια να της διατηρήσω κιόλας; Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν είναι πρωινός τύπος, πως θα ξεκινήσει ξαφνικά να ξυπνά πρωί και να είναι παραγωγικός; Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να βάλεις νέες συνήθειες μέσα στην καθημερινότητα σου και να τις κρατήσεις. Δείτε τις παρακάτω, έτσι όπως τις εντοπίσαμε στο Thrive Global.

1# Βρες το «γιατί». Πρέπει να γνωρίζεις ποιος είσαι, τι εκτιμάς, ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες σου και πού θέλεις να πας.

2# Ξεκίνα από τα «μικρά». Κάνοντας κάτι ξανά και ξανά το καθιστά εύκολο. Εάν θέλετε π.χ. να πουλήσετε καλύτερα, ξεκινήστε δημιουργώντας συνομιλίες. Μην εστιάζετε στην ίδια την πώληση – εστιάστε στη συνήθεια να κρατάτε το τηλέφωνο και να μιλάτε στους ανθρώπους.

3# Εστίαση στην ρουτίνα. Τελικά, μπορείτε να κάνετε αυτά τα πράγματα με ”αυτόματο πιλότο”. Κάντε την επιθυμητή συνήθεια μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Σημειώστε την. Και εφαρμόστε την κάθε ημέρα.

4# Ανταμοιβή. Όταν εφαρμόζεις μια καλή συνήθεια, βρες μια ανταμοιβή για τον εαυτό σου. Για να συνεχίσεις ακόμα πιο δυνατά.

5# Δες την πρόοδο. Γιορτάστε τις νίκες. Συζητήστε τα λάθη. Δημιουργήστε σχέδια για να μεγεθύνετε τις νίκες σας. Εφαρμόστε στρατηγικές για να ελαχιστοποιήσετε τα λάθη.

6# Βρες τον σούπερ υποστηρικτή σας. Οι άνθρωποι γύρω μας, κάνουν τη διαφορά. Βρείτε λοιπόν ανθρώπους θα σας βοηθούν να κρατήσετε τις νέες συνήθειες σας. Και ίσως κάποιος από αυτός να είναι ο σούπερ υποστηρικτής σου, που θα σε βοηθά να παραμένεις στον σωστό δρόμο.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − seven =