αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Spar ετοιμάζει το come back στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Αστέρα

Η Spar ετοιμάζει το come back στην Ελλάδα μέσω του Ομίλου Αστέρα

Η ολλανδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ SPAR ετοιμάζεται να επιστρέψει στην ελληνική αγορά! Η εταιρεία που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την συνεργασία της με την Βερόπουλος υπέγραψε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον όμιλο «Αστέρα».

Όπως διαβάζουμε στο Economy365.gr, πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση αναφέρουν πως οι συζητήσεις βρίσκονται στην τελική φάση και τονίζουν πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισφραγισθεί η συνεργασία των δυο πλευρών.

Όπως λένε κάποιοι όροι παραμένουν ακόμη αντικείμενο διαπραγμάτευσης, όπως ο τρόπος ενσωμάτωσης του σήματος Spar στο δίκτυο του Αστέρα (εάν δηλάδη θα συνυπάρχουν οι δυο ταμπέλες στα καταστήματα όπως συνέβαινε στο παρελθόν ή όχι), ωστόσο θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα έχουν διευκρινιστεί, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική συμφωνία.

Στόχος είναι οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν σύντομα και η συνεργασία να ξεκινήσει στις αρχές της νέας χρονιάς.

Με βάση το σχέδιο που υπάρχει στο τραπέζι, ο «Αστέρας» θα αναλάβει την εκπροσώπηση των προϊόντων της SPAR στην Ελλάδα, τα οποία θα διαθέτει μέσα από τα περίπου 200 σούπερ μάρκετ των μελών του ενώ θα μπορεί μέσα από υπό-άδειες να πουλάει τα προϊόντα της εταιρείας και σε τρίτους.

Το σήμα Spar θα αναρτηθεί στο σύνολο του δικτύου του Αστέρα μέσα στην επόμενη διετία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και νέων σημείων με το σήμα Spar.

«Υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την προηγούμενη συνεργασία. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του σήματος», επισημαίνουν κύκλοι του ομίλου Αστέρα.

Για την ιστορία, πριν τον Αστέρα η διοίκηση της Spar είχε συνομιλίες με τον επιχειρηματία Νίκο Μαθιουδάκη, οι οποίες λέγεται πως κατέρρευσαν κυριολεκτικά στο παρά-πέντε λόγω ασυμφωνίας συμφερόντων.

Εάν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν ανατραπεί η συνεργασία, η επιστροφή της Spar στην ελληνική αγορά, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο ελληνικό λιανεμπόριο. Η είσοδος ενός τόσο ισχυρού παίκτη θα ανακατέψει για μια ακόμη φορά την τράπουλα, βάζοντας φωτιά στον ανταγωνισμό.

Ποιος είναι ο Αστέρας

Ο Όμιλος supermarket Αστέρας Εμπορική ΑΕ, ιδρύθηκε το 1993 και αποτέλεσε την πρώτη κίνηση για συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, σε μια κοινή συμμαχία, ώστε να μπορέσουν τα μέλη του να ανταγωνισθούν τις μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις του χώρου και γενικότερα να έχουν βασικό ρόλο στις εξελίξεις του λιανεμπορίου στην χώρα μας. Στην πορεία των ετών και μετά από πολλές εναλλαγές στην σύνθεση του, ο Όμιλος Αστέρας εδραιώθηκε στην ελληνική αγορά ώς ένας ελληνικός Όμιλος με ενεργό ρόλο και προοπτική για τον ίδιο και τα μέλη του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =