αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Sony αναπτύσσει τον τρόπο για να «κλέβεις» μπαταρία από άλλα smartphones

Η Sony αναπτύσσει τον τρόπο για να «κλέβεις» μπαταρία από άλλα smartphones

Μπαταρία. Η λέξη που έρχεται στο μυαλό των περισσότερων όταν μιλάμε για το τι πρέπει να βελτιωθεί στα smartphones και τις mobile συσκευές γενικότερα. Κατά καιρούς γίνονται διάφορες ανακαλύψεις για την βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας, αλλά όλα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Εκεί όμως που βλέπουμε να γίνεται βελτίωση είναι στον τρόπο φόρτισης. Μια νέα πατέντα της Sony δείχνει έναν άκρως ενδιαφέροντα τρόπο για να φορτίζεις το smartphone σου. Σύμφωνα με αυτή, η Sony αναπτύσσει ένα σύστημα με το οποίο θα μπορείς να «κλέβεις» ενέργεια από άλλα smartphones ασύρματα.

Λογικά η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα προορίζεται μόνο για περιπτώσεις «έκτακτης» ανάγκης, όπως σχολιάζει το Digitallife.gr. Εκτός από smartphones, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές και tablet, οι οποίες θα δάνειζαν ενέργεια στο smartphone σου.

Μέχρι κάποιο σημείο, η πατέντα της Sony θυμίζει μία πατέντα της Apple από το παρελθόν, ωστόσο προφανώς θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Όπως και να έχει, αυτή την στιγμή μιλάμε για μια πατέντα, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν ποτέ φτάσει στο στάδιο της παραγωγής.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =