αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Qualcomm φέρνει την «γρήγορη φόρτιση» για smartphones, ένα βήμα πιο κοντά

Η Qualcomm φέρνει την «γρήγορη φόρτιση» για smartphones, ένα βήμα πιο κοντά

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Quick Charge 4 με την αποκάλυψη του Snapdragon 835 στις αρχές του έτους και τώρα φέρνει μια πιο ανανεωμένη έκδοση του προτύπου. Είναι το Quick Charge 4+ και έχει κάποιες βελτιώσεις από το προηγούμενο πρότυπο, ενώ και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ίδιο chipset.

Οι συσκευές με υποστήριξη Quick Charge 4 μπορούν να αλλάξουν σε Quick Charge 4.0+, αν οι κατασκευαστές αποφασίσουν να συμπεριλάβουν τις 3 βελτιώσεις.

Ξεκινάμε με το το Dual Charge, το οποίο είναι όμοιο με μια νεότερη έκδοση του Quick Charge, αλλά σύμφωνα με τη Qualcomm είναι “πιο ισχυρή”.

Συμπεριλαμβάνει επίσης, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr,  Thermal Balancing (θερμική εξισορρόπηση), που κατευθύνει το ρεύμα μέσω της λιγότερο χρησιμοποιούμενης διαδρομής φόρτισης για να διατηρήσει τις θερμοκρασίες του chipset και της συσκευής προς τα κάτω.

Η τρίτη βελτίωση ονομάζεται Advanced Safety Feature και παρακολουθεί τόσο το τηλέφωνο όσο και τη θερμοκρασία του συνδέσμου, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση και μια βλάβη από βραχυκύκλωμα.

H Qualcomm αναφέρει πως οι συσκευές που υποστηρίζουν QC4 + θα φορτίζουν 15% γρηγορότερα και 30% πιο αποτελεσματικά. Επίσης, η φόρτιση θα έχει μέχρι και 3 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη θερμοκρασία.

Το Quick Charge 4+ δεν είναι μια ενημέρωση λογισμικού, αλλά hardware upgrade και δεν μπορεί να δοθεί μέσω patch. Η μόνη συσκευή που βρίσκεται στην αγορά και υποστηρίζει το νέο πρότυπο είναι το ZTE nubia Z17 που ανακοινώθηκε χθες με 8GB RAM και Snapdragon 835.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 7 =