αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Metavallon VC αναζητά startups σε αρχικό στάδιο, για να «ρίξει» χρηματοδοτήσεις

Η Metavallon VC αναζητά startups σε αρχικό στάδιο, για να «ρίξει» χρηματοδοτήσεις

Tον πρώτο κύκλο τεχνολογικών επενδύσεων για το 2018 άνοιξε η Metavallon VC και αναζητεί εταιρείες ή/και ομάδες με εφαρμογές τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά, από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι επιχειρηματικές προτάσεις που αναζητούνται για χρηματοδότηση θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία, που να έχει ήδη αναπτυχθεί και εφαρμοστεί, να στοχεύουν στη διεθνή αγορά με επίκεντρο αναπτυσσόμενους τομείς. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή, το επενδυτικό κεφάλαιο Metavallon VC, ύψους 32 εκατ. ευρώ, που δημιουργήθηκε με κεφάλαια του ΕΣΠΑ, του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου και ιδιωτικά κεφάλαια, αναζητεί επιχειρηματικές προτάσεις που εστιάζουν σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε τομείς όπως ο μεγάλος όγκος δεδομένων, το Ιντερνετ των Πραγμάτων, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.λπ.

Στις ομάδες που η Metavallon VC θα επενδύσει, θα διαθέσει 200.000 ευρώ ως συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Παράλληλα, οι ομάδες αποκτούν συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης της Metavallon VC, το οποίο περιλαμβάνει 10 εβδομάδες υποστήριξης σε εφαρμογές του επιχειρηματικού μοντέλου στην αγορά και τρεις εβδομάδες αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο και τη Σίλικον Βάλεϊ. Επίσης, θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες αξίας έως 100.000 ευρώ για τη σύστασης της εταιρείας, συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες στους τομείς και στις τεχνολογίες-στόχους για πιλοτικές εφαρμογές κ.λπ.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αν η ομάδα και τα προϊόντα που αναπτύσσει βρουν απήχηση, η Metavallon VC εξασφαλίζει συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης, με επενδύσεις έως 2,5 εκατ. ευρώ. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή έως τις 15 Απριλίου 2018, ενώ η αξιολόγηση και η επενδυτική απόφαση προγραμματίζονται για τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − six =