αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ LG παρουσιάζει από την Κρήτη τα προϊόντα της στην Ευρωπαϊκή αγορά και ανακοινώνει αύξηση στις πωλήσεις της

Η LG παρουσιάζει από την Κρήτη τα προϊόντα της στην Ευρωπαϊκή αγορά και ανακοινώνει αύξηση στις πωλήσεις της

Θετικός είναι ο απολογισμός της LG Electronics στην ελληνική αγορά για το 2016, όπως τονίζει ο Άρης Κουτελός, managing director της θυγατρικής του κορεατικού ομίλου στη χώρα μας. «Η αγορά κινήθηκε ανοδικά στους τομείς που πρωτίστως μας ενδιαφέρουν και στους οποίους καταφέραμε να ενισχύσουμε τα μερίδια μας», είπε από το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου η LG διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ετήσια εκδήλωσή παρουσίασης των νέων προϊόντων της για την ευρωπαϊκή αγορά.
AdTech Ad

Το LG Europe InnoFest δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, μετά από μία χρονιά στη διάρκεια της οποίας η κορεατική εταιρεία ενίσχυσε εντυπωσιακά (πάνω από 30%) τις πωλήσεις της σε λευκές (οικιακές) συσκευές. Πλέον, εμφανίζεται να έχει την πρώτη θέση σε ψυγεία και πλυντήρια, όταν το σύνολο της αγοράς των λευκών έκλεισε με άνοδο 4%.

Στην τηλεόραση η κορεατική εταιρεία αύξησε 3% τον όγκο των πωλήσεων της σε ετήσια βάση, κατέχοντας μερίδιο πάνω από 30% σε τεμάχια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνολικά η ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών ειδών έκλεισε το 2016 με άνοδο λίγο πάνω από 2%.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα βασικά μερίδια της LG Electronics στην ελληνική αγορά είναι ψηλότερα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και όπως τονίζουν τα στελέχη της εταιρείας, παρά την οικονομική κρίση, τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα παρατηρείται αύξηση στις πωλήσεις premium συσκευών, με οδηγό την εξοικονόμηση ενέργειας στις λευκές συσκευές και την OLED τεχνολογία στις τηλεοράσεις.

Στο φετινό LG Europe InnoFest πρωταγωνιστούν οι SIignature OLED TV της σειράς W7, των 65 και 77 ιντσών, οι οποίες συγκέντρωσαν περισσότερα από 45 βραβεία στο φετινό CES του Λας Βέγκας, ανάμεσά τους και το βραβείο καινοτομίας (Best of Innovation). Η κορυφαία τηλεόραση της LG, με πάχος μόλις 2,57 χιλιοστά, σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι κοιτάζεις μέσα από ένα παράθυρο, αφού βέβαια σταματήσεις να την κοιτάς ξανά και ξανά από τον πλάι για να πιστέψεις πόσο λεπτή είναι.

Και οι δύο αναμένονται στην ελληνική αγορά, με την τιμή για την 65άρα να είναι κοντά στα 8.000 ευρώ και την 77άρα OLED W7 να φτάνει τα 30.000 ευρώ!

Οι εντυπωσιακά λεπτές τηλεοράσεις της LG τοποθετούνται κατευθείαν στον τοίχο με μαγνητικούς βραχίονες, εξαλείφοντας οποιοδήποτε κενό ανάμεσα στην τηλεόραση και στην επιφάνεια τοποθέτησης. Από εκεί και πέρα το πάνελ συνδέεται με ένα καλώδιο στην εξωτερική μονάδα που φιλοξενεί όλα τα παρελκόμενα και παράλληλα λειτουργεί ως soundbar -στο κομμάτι του ήχου, οι τηλεοράσεις της σειράς W7 είναι οι πρώτες που κάνουν χρήση της τεχνολογίας Dolby Atmos.

Όπως διαβάζουμε στο News247.gr, η νέα σειρά τηλεοράσεων OLED της LG περιλαμβάνει δέκα διαφορετικά μοντέλα. Όλα υποστηρίζουν το πλήρες φάσμα των format HDR, συμπεριλαμβανομένων των Dolby Vision, HDR10 και HLG (Hybrid Log Gamma). Επίσης, είναι έτοιμα να υποστηρίξουν την HDR τεχνολογία της Technicolor.

Παράλληλα, η LG μίλησε στο Ηράκλειο και για την εξέλιξη στη δικτύωση των οικιακών συσκευών. Μέσα από διαλειτουργικές πλατφόρμες και ανοικτά πρωτόκολλα επικοινωνίας, με την ανάλυση δεδομένων μεγάλου όγκου και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης να επιτρέπουν τη δημιουργία αξιόπιστων μοντέλων συμπεριφοράς, ώστε οι έξυπνες οικιακές συσκευές να προβλέπουν τις ανάγκες μας. Συνακόλουθο είναι και το ενδιαφέρον της LG για την περαιτέρω ανάπτυξη ρομποτικών οικιακών βοηθών ειδικών χρήσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =