αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ LG λανσάρει τα νέα «έξυπνα» ρολόγια της (ΦΩΤΟ)

Η LG λανσάρει τα νέα «έξυπνα» ρολόγια της (ΦΩΤΟ)

Περίπου τρία χρόνια μετά την αρχική διάθεσή του στην αγορά, η Google παρουσιάζει την επόμενη έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος για smartwatches και συγκεκριμένα το Android Wear 2.0. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική αναβάθμιση της πλατφόρμας και, όπως συνέβη και το 2014 με το G smartwatch, έτσι και τώρα συνεργάστηκε με την LG για τη διάθεση των δυο πρώτων smartwatches που έρχονται με το νέο λειτουργικό, των LG Watch Style και LG Watch Sport.

Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, και τα δυο νέα έξυπνα ρολόγια εκμεταλλεύονται ορισμένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Android Wear 2.0 προκειμένου να παρέχουν στους χρήστες τους την εμπειρία που ο καθένας επιζητεί από αυτά. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι τα βελτιωμένα watch faces που πλέον παρέχουν ακόμη πιο πολλές πληροφορίες αλλά και οι νέοι τρόπο χρήσης εφαρμογών. Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη της ψηφιακής βοηθού Google Assistant, αν και προς το παρόν αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα αγγλικά και στα γερμανικά. Λέγεται όμως ότι θα προστεθούν ακόμη περισσότερες γλώσσες με την πάροδο του χρόνου.

LG Watch Style

Πρόκειται για το ένα εκ των δυο ρολογιών το οποίο καταφθάνει με μια πιο «casual» εμφάνιση σε σχέση με το άλλο μοντέλο. Είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές εκδόσεις (silver, rose gold και titanium). Το ρολόι συνοδεύεται με αρκετά λουράκια. Έτσι ο εκάστοτε αγοραστής θα έχει την ευκαιρία να τοποθετήσει είτε τα δερμάτινα είτε αυτά της σιλικόνης, ανάλογα με την περίσταση.

Το περιστρεφόμενο πλήκτρο στο πλάι του ρολογιού αποτελεί ένα χαρακτηριστικό κλειδί αυτών των ρολογιών. Η περιστροφή του σας επιτρέπει να προβείτε σε scrolling μέσα στα μενού, η πίεσή του θα σας επιτρέψει να προβάλλετε τον app launcher, ενώ μπορείτε και να το χρησιμοποιήσετε για την γρήγορη παραμετροποίηση της ψηφιακού βοηθού Google Assistant.

LG Watch Sport

Το LG Watch Sport κινείται σε εντελώς διαφορετικά σχεδιαστικά πλαίσια. Είναι αρκετά μεγάλο με «brutal» design και προορίζεται για αθλητές. Το μεγαλύτερο μέγεθος του ρολογιού, έδωσε τη δυνατότητα στην Google να προσθέσει ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του. Και ενώ το Watch Style δεν διαθέτει GPS και μετρητή καρδιακών παλμών, το Watch Sport εξοπλίζεται και με τα δυο αυτά χαρακτηριστικά προκειμένου να μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια τις παραμέτρους της σωματικής άσκησης. Προσθέτει επίσης και υποστήριξη NFC, κάτι που επιτρέπει και την εκτέλεση ανέπαφων συναλλαγών.

Υπάρχουν όμως δυο πρόσθετα πλήκτρα σε αυτό το ρολόι. Το ένα, χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του Google Fit, της γνωστής εφαρμογής fitness tracking. Το άλλο χρησιμοποιείται για το άνοιγμα του Android Pay. Αυτό το χαρακτηριστικό που υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει, είναι η δυνατότητα χρήσης του με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεστε να βασίζεστε στο smartphone σας για να το χρησιμοποιήσετε. Πρόκειται για ένα πλήρως ανεξάρτητο έξυπνο ρολόι το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για φωνητικές κλήσεις και ανέπαφες συναλλαγές.

Το LG Watch Sport έρχεται σε δυο χρωματικές εκδόσεις (titanium και dark blue) με ελαστομερές λουράκι (ένα είδος πολυμερούς).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 4 =