αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ JP Morgan προβλέπει σε ποιους τομείς θα γίνουν οι περισσότερες εξαγορές μέσα στο 2017

Η JP Morgan προβλέπει σε ποιους τομείς θα γίνουν οι περισσότερες εξαγορές μέσα στο 2017

Μια πλούσια χρονιά αναμένεται η φετινή από άποψη εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρότι η Κίνα λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα για την αναχαίτιση των εκροών κεφαλαίου και η αβεβαιότητα επισκιάζει τις αγορές καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ προχωρά με την εφαρμογή των πολιτικών του, τόνισε ο Brian Gu, συνεπικεφαλής στην JPMorgan για εξαγορές και συγχωνεύσεις στην περιοχή Ασίας –Ειρηνικού.

Οι τομείς στους οποίους είναι πιθανό να παρατηρηθεί δραστηριότητα εξαγορών-συγχωνεύσεων (M&A) φέτος περιλαμβάνουν την ιατρική φροντίδα, τις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά.

«Το 2017, πολλοί παράγοντες παραμένουν και δημιουργούν συνθήκες για εύρωστη δραστηριότητα M&A, όπως τα χαμηλά επιτόκια. Εξακολουθεί να υπάρχει στον εταιρικό κόσμο μια στρατηγική λογική κλεισίματος συμφωνιών», εξήγησε ο ειδικός μιλώντας στο CNBC.

Όπως πρόσθεσε, η θετική εμπιστοσύνη στην αγορά επίσης θα οδηγήσει περισσότερες συμφωνίες.

Η προοπτική της τράπεζας φέτος βασίζεται στις ισχυρές επιδόσεις του 2016, όταν οι όγκοι των παγκόσμιων συναλλαγών M&A άγγιξαν τα 3,9 τρισ. δολάρια -χαμηλότερα από τα 4,7 τρισ. του 2015, αλλά και πάλι πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ετήσιο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Αν και τα capital controls της Κίνας θα περιορίσει το ρυθμό συναλλαγών, δεν πρόκειται να σταματήσει τις συμφωνίες, επεσήμανε ο Gu. «Γενικώς, η κυβέρνηση δεν σταματά τη ροή διασυνοριακών συναλλαγών», ανέφερε και εξήγησε πως η κυβέρνηση εστιάζει γενικές συναλλαγές που δεν είναι βασικές για τις επιχειρήσεις αν και μπορεί να έχουν κάποιον αντίκτυπο.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =