αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Huawei θέλει να ανταγωνιστεί τις Alibaba και Amazon- Ποιο είναι το σχέδιο της

Η Huawei θέλει να ανταγωνιστεί τις Alibaba και Amazon- Ποιο είναι το σχέδιο της

Η Huawei Technologies, o κινεζικός κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και smartphone, δήλωσε ότι σκοπεύει να ανταγωνιστεί την Amazon και την Alibaba Group στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών δημόσιου cloud σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Huawei, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης κερδοφορίας εδώ και πέντε χρόνια, είπε ότι θα επεκταθεί στο cloud computing με εξειδικευμένο τμήμα που θα προσλάβει 2.000 άτομα φέτος.

«Μέχρι τώρα εστιάζαμε στο ιδιωτικό cloud και τα πήγαμε καλά» είπε ο Ζενγκ Γιελάι, πρόεδρος του νέου τμήματος.

«Πλέον, ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στο δημόσιο cloud».

Οι υπηρεσίες δημόσιου cloud αφορούν κοινές υποδομές δεδομένων και όχι υποδομές που κατασκευάζονται ειδικά για μεμονωμένους πελάτες. Η εταιρεία συμβούλων Gartner εκτιμά ότι η αγορά για υπηρεσίες δημόσιου cloud θα ανέλθει στα 383 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, από 247 δισεκατομμύρια δολάρια που θα είναι φέτος.

Στην Κίνα, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Huawei θα είναι η Alibaba Cloud, όπως σημειώνει το Fortune Greece.

Ο Έρικ Γου, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Huawei και ένας από τους τρεις διευθύνοντες συμβούλους της, ανέφερε ότι το παγκόσμιο δίκτυο πελατών τηλεπικοινωνιών της Huawei προσδίδει στην εταιρεία ένα μοναδικό πλεονέκτημα.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να χτίσουμε πάνω στα πλεονεκτήματα που έχουμε συσσωρεύσει με το πέρασμα του χρόνου» είπε ο Γου, αναφερόμενος στις συνεργασίες της εταιρείας στην Ευρώπη και στην ισχυρή παρουσία στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Πιστεύω ότι η τάση θα είναι ο ανταγωνισμός και η συνύπαρξη με την AWS και τη Microsoft» είπε ο Γου, αναφερόμενος στην Amazon Web Services και στη Microsoft Azure.

Ο Γου τόνισε επίσης ότι η Huawei δεν θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς προσφέροντας υπηρεσίες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

«Η στρατηγική μας εστίαση θα βρίσκεται στον μετασχηματισμό των υπηρεσιών cloud των εταίρων μας στον χώρο της τηλεπικοινωνίας» είπε ο Γου.

Τα σχόλια της Huawei ήρθαν στον απόηχο της ανακοίνωσης ενός Τριετούς Σχεδίου Δράσης για την Ανάπτυξη του Cloud Computing από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας. Το υπουργείο εκτιμά ότι ο εγχώριος κλάδος cloud computing θα ανέλθει στα 430 δισεκατομμύρια γουάν (62,32 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2019, από 150 δισεκατομμύρια γουάν το 2015, και ανέφερε ότι θα προκύψουν «δύο έως τρεις ηγετικοί παίκτες παγκοσμίως».

Η Huawei δήλωσε ότι αναμένει τα έσοδα από το cloud computing να φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια γουάν μέχρι το 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − thirteen =