αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Huawei ετοιμάζει high-tech μπαταρίες που θα μένουν σε μέγιστη απόδοση για 4 χρόνια

Η Huawei ετοιμάζει high-tech μπαταρίες που θα μένουν σε μέγιστη απόδοση για 4 χρόνια

H Huawei ανακοίνωσε ότι ξεκινά να χρησιμοποιεί τεχνολογία γραφενίου για τις μπαταρίες ιόντων Λιθίου των μελλοντικών smartphones της.

Το Huawei Central Research Institute έχει υπό την αιγίδα του το Watt Laboratory, το οποίο και ήταν το πρώτο ερευνητικό κέντρο παγκοσμίως που κατάφερε να παρουσιάσει μία μπαταρία ιόντων Λιθίου, σε συνδυασμό με τεχνολογία γραφενίου. Το γραφένιο είναι ένα υλικό που βασίζεται στον άνθρακα και έχει κυψελωτή διάταξη ατόμων, ενώ παρουσιάζει πολύ συμπαγές μέγεθος στη δομή του. Ένα από τα πολλά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι η υψηλή αντοχή του, αφού το γραφένιο είναι 100 φορές πιο ανθεκτικό από το ατσάλι.

Το γραφένιο μπορεί να λειτουργήσει ως μία άριστη ασπίδα θερμότητας, στοιχείο που εκμεταλλεύεται η Huawei και έτσι παρουσιάζει μία μπαταρία Λιθίου, η οποία έχει αντοχή σε θερμοκρασίες μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας όλες τις άλλες προτάσεις της βιομηχανίας smartphones. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει το τεχνολογικό site Pestaola.gr, η μπαταρία της Huawei έχει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από εκείνες που χρησιμοποιούνται στα μοντέρνα smartphones. Υπολογίζεται ότι η μπαταρία με γραφένιο που παρουσίασε η Huawei θα αρχίσει να δείχνει σημάδια πτώσης απόδοσης μετά από 4 έτη χρήσης.

Σύμφωνα με το Android Headlines, αυτή η τεχνολογία μπαταρίας της Huawei δεν θα βρει εφαρμογή μόνο στα smartphones και tablets, αλλά και στα drones, αφού και εκεί αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 6 =