αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google… πουλάει κιόλας: Δίνει την Terra Bella στη Planet

Η Google… πουλάει κιόλας: Δίνει την Terra Bella στη Planet

Η ανταγωνίστρια της Google στη δορυφορική φωτογραφία, Planet, θα εξαγοράσει την Terra Bella από την πρώτη και θα αναλάβει το δορυφορικό δίκτυό της με τους υψηλής ανάλυσης δορυφόρους SkySat. Η Google μάλιστα θα αρχίσει να αγοράζει τις εικόνες για το Google Earth και άλλα προϊόντα της κατευθείαν από την Planet.

Όπως σημειώνει το Unboxholics.com, η Google εξαγόρασε το σύστημα Terra Bella το 2014, όταν ονομαζόταν Skybox Imaging, έναντι $500 εκατομμυρίων. Από τότε έχει αναπτύξει εφτά δορυφόρους υψηλής ανάλυσης για τα Google Maps. Η Planet σκοπεύει να ενσωματώσει τους εφτά δορυφόρους υψηλής ανάλυσης στο δικό της δίκτυο των 60 δορυφόρων μέτριας ανάλυσης. Μάλιστα, με τα σχέδια της Planet για εκτόξευση 88 νέων δορυφόρων Dove, η Planet θα μπορεί να φωτογραφίζει κάθε γωνιά του πλανήτη σε καθημερινή βάση.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η Wall Street Journal πιστεύει πως η Alphabet θα πάρει σε αντάλλαγμα μετοχές της Planet. Σύμφωνα με τον CEO της Planet, Will Marshall, μερικοί εργαζόμενοι της Terra Bella θα ενωθούν με την ομάδα της Planet.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 10 =