αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Google λαμβάνει 50.000 βιογραφικά την εβδομάδα. Τα περισσότερα από αυτά απορρίπτονται επειδή έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη

Η Google λαμβάνει 50.000 βιογραφικά την εβδομάδα. Τα περισσότερα από αυτά απορρίπτονται επειδή έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη

Η Google είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον κόσμο. Αν όχι ο Νο1. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο φτάνουν εκεί αμέτρητα βιογραφικά. Κάθε εβδομάδα λαμβάνει περίπου 50.000 βιογραφικά. Όπως είναι λογικό, με μια τέτοια εισροή, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει φτιάξει τις δικές του τακτικές, έτσι ώστε να απορρίπτει πολλά βιογραφικά, με μια πρώτη «ανάγνωση».

Τα περισσότερα από τα βιογραφικά, απορρίπτονται διότι έχουν 5 συγκεκριμένα λάθη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε post του στο Linkedin, o Laszlo Bock. Ο ίδιος είναι τώρα συνιδρυτής της Humu. Μιας startup που χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση για να βοηθήσει τους εργαζομένους να γίνουν πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί.

Όμως πριν μερικά χρόνια, ο Bock ήταν senior vice president of people operations στη Google. Και από τα χέρια του πέρναγαν πολλά βιογραφικά. Ποια είναι λοιπόν τα 5 λάθη που μπορούν να «χαντακώσουν» το βιογραφικό σου στην Google; Και μάλλον κάτι παρόμοιο ισχύει και σε άλλες μεγάλες εταιρίες.

1# Τυπογραφικά λάθη

2# Πολύ μεγάλη έκταση (ιδανική η μια σελίδα)

3# Υπερβολικά «καλλιτεχνικό» και δυσανάγνωστο

4# Διαμοιρασμός εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν προηγούμενη δουλειά

5# Ψέμματα (στην εποχή του ίντερνετ, μπορεί να αποκαλυφθείς εύκολα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + sixteen =