αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google κινδυνεύει με νέο πρόστιμο- γίγας. Αυτή τη φορά για το Android

Η Google κινδυνεύει με νέο πρόστιμο- γίγας. Αυτή τη φορά για το Android

Τον προηγούμενο μήνα η Κομισιόν επέβαλε στην Google πρόστιμο ρεκόρ που έφτασε στα 2.4 δισ. ευρώ, για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση σχετιζόταν με την υπηρεσία Google Shopping.

Ωστόσο, όπως φαίνεται η αμερικανική εταιρεία δεν φαίνεται να έχει εύκολα ξεμπερδέματα με τις ευρωπαϊκές Aρχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Google ίσως σπάσει το δικό της παραπάνω ρεκόρ και βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμη μεγαλύτερο πρόστιμο.

Αυτή τη φορά η αιτία είναι το Android. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξετάζει τις καταγγελίες κατά της Google για μη σωστή προώθηση του δικού της OS και των δικών της υπηρεσιών, σε κατασκευαστές smartphones.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ανταγωνιστές και οι κατασκευαστές κατήγγειλαν την Google ότι κάνει κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά. Η εταιρεία κατηγορείται ότι περιορίζει την πρόσβαση στο Google Play Store, αν κάποιος κατασκευαστής κινητών δεν συνδέει τις συσκευές του με Google search και Chrome apps. Επίσης, η καταγγελία αναφέρει ότι η Google δεν επιτρέπει στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν συσκευές με “in-house Android”, ακόμη και αν το OS είναι open source.

Το πρόστιμο αυτή τη φορά μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 2.4 δισ. ευρώ, ενώ θα ζητηθεί από την Google να αλλάξει την πρακτική της και να αποσυνδέσει Android και Google services.

Μια ειδική επιτροπή ερευνά το ζήτημα και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να κοινοποιηθεί η απόφαση για την τιμωρία (ή μη) της Google.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 17 =