αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Google δίνει 1 δισ. δολάρια και αποκτά «κομμάτι» της HTC- Τι σημαίνει στην πράξη το μεγάλο deal

Η Google δίνει 1 δισ. δολάρια και αποκτά «κομμάτι» της HTC- Τι σημαίνει στην πράξη το μεγάλο deal

Η Google κάνει ένα ακόμη τεράστιο “άνοιγμα” όσον αφορά στα hardware. HTC και Google ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε συμφωνία 1.1 δισ. δολαρίων, με την δεύτερη να πληρώνει το ποσό σε μετρητά προκειμένου να αποκτήσει μέρος της ομάδας mobile, ενώ θα έχει πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία της HTC.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τα μελλοντικά για τα HTC και Pixel smartphones; Ορισμένοι υπάλληλοι της HTC, οι οποίοι βοηθούν ήδη στην ανάπτυξη των Pixel smartphones, θα μεταβούν πλέον στην Google. Επιπλέον, η Google θα λάβει άδεια για την χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας της HTC, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κατασκευαστικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και τα designs για τα μελλοντικά Pixel smartphones.

“Η HTC αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Google και έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο όμορφες, premium συσκευές στην αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τα μέλη της ομάδας της HTC που θα έρθουν στην Google για να προωθήσουν περαιτέρω την καινοτομία και την μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων στον καταναλωτικό τομέα”, δήλωσε ο Rick Osterlog, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Hardware της Google.

Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει την HTC στην ανάπτυξη της επόμενης ναυαρχίδας (η οποία βρίσκεται ήδη στα σκαριά), στην περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας VIVE VR και να επενδύσει σε IoT, AR, AI. Όσο για την Google, το deal θα την βοηθήσει με την ενίσχυση της σειράς Pixel. Πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα για την Google στην εδραίωσή της στο κομμάτι του hardware.

Η συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές και θα ολοκληρωθεί αρχές του 2018.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 14 =