αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Expert ανεβάζει «στροφές» και θέλει να ανοίξει 12 νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Η Expert ανεβάζει «στροφές» και θέλει να ανοίξει 12 νέα καταστήματα στην Ελλάδα

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψε η Expert στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της εταιρείας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα «50 χρόνια Expert στην Ευρώπη-Τρία χρόνια Expert στην Ελλάδα», η οποία διοργανώθηκε με αφορμή τα πενήντα χρόνια παρουσίας που συμπληρώνει φέτος στην αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ο ευρωπαϊκός όμιλος Expert και τα γιορτάζει με μία τριήμερη διεθνή συνάντηση στην Αθήνα.

Ο γενικός διευθυντής της Expert Ελλάδος, Ηλίας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι το δίκτυο απασχολεί 127 επαγγελματίες εργαζόμενους, ενώ το πλάνο της εταιρείας για τη φετινή χρονιά προβλέπει τη λειτουργία άλλων πέντε νέων καταστημάτων. Στόχος, όπως είπε, για το τέλος του 2018, είναι η εταιρεία να απαριθμεί γύρω στα 45 καταστήματα από τα 33 που λειτουργούν ήδη ανά την ελληνική επικράτεια.

Εξετάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις των καταστημάτων ξεπέρασαν τα 19 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2016. Για το πρώτο τρίμηνο του 2017, τόνισε ότι η εταιρεία ξεκίνησε πάρα πολύ θετικά, «παρόλο που η αγορά δεν ακολουθεί κάτι τέτοιο. Η εταιρεία “τρέχει” με έναν ρυθμό ανάπτυξης 4,5%, ενώ στα επίσημα στοιχεία της GfK, στο πρώτο δίμηνο, η αγορά συνολικά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών κατέγραψε πτώση της τάξεως του 6,6%».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι το 2016 η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με μία μεγάλη εταιρεία logistics για να δημιουργήσει ακόμη μία οργανωμένη αποθήκη. Αυτό έγινε, όπως διευκρίνισε, «γιατί το απαιτεί η αγορά, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί». «Θα μπορέσουμε να κάνουμε μία σωστή διαχείριση των αποθεμάτων και θα μπορέσουμε, επίσης, να βοηθηθούμε ή να εκμεταλλευτούμε συνέργειες από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, Director Consumer Electronics & IT Expert International GmbH, είπε ότι υπάρχει παρουσία σε 21 χώρες, ενώ έκανε λόγο για σημαντική αύξηση πωλήσεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Μιλάμε για μία δυναμική ανάπτυξη, τα τέσσερα τελευταία χρόνια» σχολίασε ο κ. Κοκκαλιάρης, επισημαίνοντας ότι αυτή η ανάπτυξη φθάνει στο 68%. «Από αυτές τις 68 ποσοστιαίες μονάδες αύξησης, περίπου οι μισές προέρχονται από οργανική ανάπτυξη, που σημαίνει ότι κινούμαστε με πάνω από 8% ετήσια αύξηση κατά μέσο όρο, που είναι πάνω από το μέσο όρο αγοράς», εξήγησε. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κερδίζουμε συνεχώς μερίδια στην ευρωπαϊκή αγορά. Είμαστε ο τρίτος παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά. Η ανάπτυξη του τζίρου μας, το 2016, έκλεισε με 13,5 δισ. ευρώ (λιανικές πωλήσεις)», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Expert Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γραμμένος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι η διεθνής “οικογένεια” της Expert επέλεξε την Αθήνα ως τόπο συνάντησης για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της». Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Dieter Mathys, Managing Director Expert International GmbH.

Παράλληλα, η Expert Ελλάδος, με τη συνεργασία και των προμηθευτών της, ανέλαβε να εξοπλίσει με οικιακές συσκευές, τηλεοράσεις, υπολογιστές, καθώς και με όλη την επίπλωση και τις ανάγκες σε κλινοσκεπάσματα, το νέο 5ο στην Ελλάδα παιδικό χωριό SOS, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πηγή: Ημερησία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 5 =