αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Epson ετοιμάζει hub στην Ελλάδα (και όχι μόνο)

Η Epson ετοιμάζει hub στην Ελλάδα (και όχι μόνο)

Την ενίσχυση του αποτυπώματος της στην ελληνική -και όχι μόνο- αγορά θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα ο ιαπωνικός όμιλος Epson. Όπως ανέφερε ο Massimo Pizzocri, αντιπρόεδρος της εταιρείας για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αθήνα, ο πολυεθνικός κολοσσός θα επιδιώξει να υλοποιήσει ένα φιλόδοξο πλάνο με στόχο να να αξιοποιήσει τα σημαντικά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει, βασιζόμενη στην τεχνολογία inkjet.

Η Epson έχει ήδη επενδύσει 585 εκατ. ευρώ σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλη την Ιαπωνία και σε άλλες αγορές, ενώ εξ αυτών τα 185 εκατ. ευρώ αφορούν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Precision Core, μιας καινοτομίας που έχει φέρει την επανάσταση στον χώρο της επαγγελματικής inkjet εκτύπωσης. Την τεχνολογία αυτή επιθυμεί να αξιοποιήσει ο όμιλος, στοχεύοντας ιδιαίτερα στον χώρο των λύσεων εκτύπωσης για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Pizzocri, στην ευθύνη του οποίου περιλαμβάνονται συνολικά 21 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους ανέφερε πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα τριετές πλάνο επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές με στόχο τη σημαντική ενίσχυση των μεριδίων αγοράς στις επιχειρηματικές λύσεις εκτύπωσης.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποιήθηκε ότι η Epson προτίθεται να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, με διπλασιασμό μεσοπρόθεσμα του στελεχιακού δυναμικού για τη δημιουργία ενός hub που θα αποκτήσει διευρυμένο ρόλο σε (κοντινές αρχικά) αγορές της περιοχής. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι υποδομές υποστήριξης και θα υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις σε επίπεδο δικτύου συνεργατών προκειμένου τα κανάλια διανομής να μπορούν να υποστηρίξουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Epson. Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, πρόθεση είναι ο διπλασιασμός εσόδων και κερδοφορίας σε διάστημα τριετίας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + thirteen =