αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Chipita πάει και για άλλη εξαγορά μετά τη Νίκας

Η Chipita πάει και για άλλη εξαγορά μετά τη Νίκας

Μπορεί να απαιτήθηκαν περισσότερα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων προκειμένου η Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου να πετύχει συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση της ΠΓ Νίκας, πλέον όμως η ιστορική αλλαντοβιομηχανία εισέρχεται σε μια νέα φάση της 50χρονης πορείας της.

Η ολοκλήρωση του deal με τη Νίκας, που τοποθετείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ανοίγει τον δρόμο για νέες ανακατατάξεις στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας οι οποίες περιλαμβάνουν και μια ακόμη εξαγορά. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η Chipita είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη εξαγορά αλλαντοβιομηχανίας μέσα στο επόμενο διάστημα. Μέσω της κίνησης αυτής αφ ενός η Chipita θα ενισχύσει τη θέση της στον συγκεκριμένο κλάδο και αφ ετέρου η εξαγορά θα δράσει επικουρικά στην Νίκας τόσο σε επίπεδο μεριδίων αγοράς όσο και στο σκέλος της παραγωγής.

Σημειώνεται πως με βάση τον αρχικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί όταν στο σχήμα για την απόκτηση της ΠΓ Νίκας ήταν μέσα και η Impala Invest BV, η οποία αποχώρησε από το σχήμα τον περασμένο Οκτώβριο, προβλεπόταν η συνεργασία ή ακόμη και εξαγορά ομοειδούς επιχείρησης που βρίσκεται στην Ήπειρο. Ο λόγος για την αλλαντοβιομηχανία Βίκη, υψηλόβαθμο στέλεχος της οποίας διέψευσε χθες στο Capital.gr ότι η εταιρεία βρίσκεται σήμερα σε συζητήσεις με την Chipita.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =