αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Bosch «ψηφίζει» Ελλάδα και στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Η Bosch «ψηφίζει» Ελλάδα και στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα της κρίσης, η επιχειρηματική δράση γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πάντοτε αισιόδοξοι νέοι γεμάτοι ελπίδες που δεν απογοητεύονται από τα εμπόδια που συναντούν στο δρόμο τους. Έχουν όρεξη, διάθεση και πρωτότυπες ιδέες τις οποίες επιχειρούν να υλοποιήσουν με κάθε μέσο. Στην προσπάθειά τους αυτή συμβάλλει η Bosch, η οποία στηρίζει τη νεανική καινοτομία, επιχειρηματικότητα και απασχόληση, μειώνοντας την ανεργία και προωθώντας την οικονομική ευημερία.

Η Βosch Ελλάδας πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των νέων επιστημόνων της χώρας. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες τους ή τους δίνει η ίδια ερεθίσματα, κίνητρα και ευκαιρίες, για να δημιουργήσουν εντός της εγχώριας επιστημονικής κοινότητας. Σκοπός της είναι να δημιουργηθεί μια υπεραξία από τη νέα γενιά, η οποία να παραμείνει στη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δωρεά ενός kit ανάπτυξης εφαρμογών Ιnternet of Things στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου είχε ως αποτέλεσμα δύο Έλληνες φοιτητές να αναπτύξουν μια ιδέα για τον κλάδο της βιομηχανίας και να ανακηρυχθούν νικητές στο φετινό διαγωνισμό ιδεών Ιnternet of Things του Ομίλου Bosch.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Βοsch Eλλάδας υποστηρίζει το θεσμό του Formula Student στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, έχοντας καθιερώσει έναν ετήσιο διαγωνισμό που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ελληνικές ομάδες φοιτητών της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών να παρουσιάσουν το επιχειρησιακό τους πλάνο, προκειμένου να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, τόσο την οικονομική, όσο και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Bosch ενόψει κάθε νέας αγωνιστικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο η Bosch στοχεύει να φέρει τους φοιτητές αντιμέτωπους με πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού.

Παράλληλα, η εταιρεία, έχοντας διαγνώσει ότι ένα ποσοστό της νεανικής ανεργίας οφείλεται και στην έλλειψη διοικητικών και συμπεριφορικών ικανοτήτων (ή αλλιώς soft skills) προσφέρει αφιλοκερδώς σε μαθητές σχολείων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προπονούμαι για το Μέλλον».

Η Βosch Ελλάδας στοχεύει στην αφύπνιση, την παρακίνηση και τον προσανατολισμό από μικρή ηλικία για την έγκαιρη και σωστή θέση και επιδίωξη στόχων. Μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα των soft skills, συνειδητοποιούν ποια έχουν και μαθαίνουν ποια από αυτά είναι απαραίτητα για την προσωπική και επαγγελματική τους επιτυχία.

Τέλος, η Bosch Eλλάδας συμμετέχει σε εκδηλώσεις σύνδεσης του ακαδημαϊκού με τον επιχειρηματικό κόσμο: Παρέχει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και οργανώνει ημερίδες συμβουλευτικής στις εγκαταστάσεις της, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν και να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες σχετικά με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες κάθε τομέα εργασίας.

Έτσι χάρη στη Bosch, για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με ένα ρεαλιστικό εργασιακό περιβάλλον και αποκτούν εμπειρίες για να πάρουν με μεγαλύτερη σιγουριά την κατάσταση στα χέρια τους και να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =