αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Apple ήταν η νικήτρια στην αγορά φορητών συσκευών για τα Χριστούγεννα

Η Apple ήταν η νικήτρια στην αγορά φορητών συσκευών για τα Χριστούγεννα

Κυρίαρχος στην αγορά των smartphones και tablets ήταν η Apple κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Flurry Analytics (για λογαριασμό της Yahoo), σύμφωνα με την οποία το 44% των ενεργοποιημένων συσκευών μεταξύ 18 και 25 Δεκεμβρίου ήταν iPhone ή iPad, το 21% ήταν μοντέλο της Samsung, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Huawei με ποσοστό 3% και ακολουθούν άλλες κατασκευάστριες όπως βλέπετε παρακάτω.

Η Apple έχει πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες iPhone περίμεναν τις διακοπές για να αναβαθμίσουν το μοντέλο τους. Αντιθέτως, η Samsung έχει ακόμη σχετικά νέα μοντέλα, τα S7 και S7 Edge, ακόμη κι έτσι όμως κέρδισε τη 2η θέση. Όπως σημειώνει το Digitallife.gr, τα στατιστικά περιλαμβάνουν τόσο ενεργοποιήσεις νέων smartphones όσο και tablets. Σύμφωνα με το ίδιο report, τα phablets (δηλαδή συσκευές μεταξύ 5 και 6,9 ιντσών) βρίσκονται σε άνοδο.

Τέλος, πολλοί επιλέγουν iTunes ή Google Play giftcards ως δώρο, κάνοντας τα Χριστούγεννα την πιο αποδοτική μέρα, όσον αφορά downloads εφαρμογών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία μέτρησε δύο φορές περισσότερα downloads τα Χριστούγεννα απ’ ό,τι μία μέση μέρα το Δεκέμβριο.

apple-flurry-640x468

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 4 =