αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ 29χρονη που ασχολήθηκε με τις στολές των σεφ και έφτιαξε μια επιχείρηση εκατομμυρίων

Η 29χρονη που ασχολήθηκε με τις στολές των σεφ και έφτιαξε μια επιχείρηση εκατομμυρίων

Μέσα σε μόλις 5 χρόνια, κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Μια επιχείρηση εκατομμυρίων. Με ένα αντικείμενο λίγο ασυνήθιστο. Η Ellen Bennett κάποτε εργαζόταν ως αρχιμάγειρας σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες. Εκεί διαπίστωσε, ότι οι ποδιές και όλη η ενδυμασία που φόραγαν οι σεφ, δεν είναι ωραία. Και επίσης δεν είχαν ποιότητα κατασκευής. Αμέσως πήρε την μεγάλη απόφαση: Να δημιουργήσει ένα brand που θα φτιάχνει τα ρούχα εργασίας των σεφ.

Η ιδέα πήγε εξαιρετικά καλά. Σήμερα, η 29χρονη επιχειρηματίας διαθέτει μια πολύ μεγάλη εταιρία που εστιάζει στις χειροποίητες ποδιές, με ιδιαίτερο στιλ. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Λος Άντζελες και έχουν μέγεθος 17.000 τετραγωνικών μέτρων.

«Όποιος σταματά στην έδρα μας, παίρνει μια αγκαλιά και ένα παγωτό» λέει η Ellen Bennett.

Στόχος της ίδιας, ήταν να δημιουργήσει στολές για τους μάγειρες, οι οποίες δεν θα χαλάνε εύκολα και επίσης θα είναι ωραίες αισθητικά. Όπως σημειώνει το FastCompany.com, οι παλιές στολές των σεφ, συνήθως ήταν παχιές, άκαμπτες και σε μεγάλα μεγέθη που δυσκόλευαν τη ζωή των ανθρώπων που τις φορούσαν.

Η νεαρή επιχειρηματίας έκανε την έρευνα της. Και διαπίστωσε ότι πολλές εταιρίες που φτιάχνουν στολές για σεφ, χρησιμοποιούν φθηνά υλικά. Στοχεύουν στις πολλές πωλήσεις και όχι στην ποιότητα. Η Bennett πιστεύει ότι αυτές οι εταιρίες, απέχουν πολύ από τις ανάγκες των μαγείρων. Δεν μπορεί να εξηγήσει αλλιώς, π.χ. το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πλαστικά κουμπιά που λιώνουν. Από την άλλη, υπήρχαν κάποια εστιατόρια που έφτιαχνα μόνα τους τις στολές. Κανείς όμως δεν έφτιαχνε ποιοτικές ενδυμασίες για σεφ, σε μεγάλη κλίμακα.

«Υπήρχε μια τρύπα στην αγορά. Η στολή – που είναι κάτι το οποίο βλέπει ο πελάτης- ήταν το τελευταίο πράγμα που ένοιαζε τους εστιάτορες. Αυτό είναι τρελό, όταν ρίχνεις πολλά εκατομμύρια για να φτιάξεις ένα εστιατόριο» λέει η νεαρή επιχειρηματίας.

Η γέννηση της εταιρίας, έγινε τυχαία. Όταν ένας σεφ είπε στην Ellen Bennett στο μαγαζί που δούλευαν ότι θα συμφωνήσει με ένα brand για να τους φέρει νέες ποδιές. η ίδια προσφέρθηκε τότε να δημιουργήσει εκείνη τις στολές. Έφτιαξε 40 τέτοιες και έβαλε στο λογαριασμό της 3.000 δολάρια. Έτσι έγινε η αρχή για την Hedley & Bennett. Μέχρι σήμερα, η 29χρονη εργάζεται συνεχώς, έτσι ώστε να φτιάχνει όλο και καλύτερα προϊόντα. το σίγουρο είναι, ότι άρπαξε την ευκαιρία της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =