αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ τολμηρή άποψη του Elon Musk για το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναβαθμίσει τον άνθρωπο

Η τολμηρή άποψη του Elon Musk για το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναβαθμίσει τον άνθρωπο

Ο Elon Musk έχει μια συγκεκριμένη άποψη σε σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα πρέπει να αναβαθμίσει τις ικανότητες τους ανθρώπου και δεν θα πρέπει να είναι στόχος μας να ανταγωνιστούμε τα ρομπότ.

Μάλιστα, ο ιδρυτής της Tesla έχει δραστηριοποιηθεί έτσι ώστε να αναπτυχθούν τρόποι μέσω των οποίων θα αξιοποιηθεί σωστά η τεχνητή νοημοσύνη. Για να μην υπάρξουν κίνδυνοι. Τώρα ο Elon Musk δημοσίευσε ένα σύνολο αρχών για την έρευνα και την ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας, στις οποίες κατέληξαν οι επιστήμονες του Future of Life Institute. Του οποίο ο Musk είναι μέλος στο ΔΣ.

Συζητώντας με χρήστες στο Twitter, ο ίδιος αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση για μια συσκευή, την οποία αποκαλεί «νευρική δαντέλα» (neural lace). Σε αυτή μπορεί να στηριχτεί η… ανθρώπινη αναβάθμιση, που λέγαμε πιο πάνω.

Τι είναι όμως η «νευρική δαντέλα»; Τα λεπτομερή χαρακτηριστικά της συσκευής αποτελούν ένα μυστήριο, όπως σημειώνει το CNBC. Ο Elon Musk είχε μιλήσει πρώτη φορά για το project μέσα στο 2016. Ουσιαστικά θα μιλάμε για ένα εξάρτημα που θα τοποθετείται πάνω στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Αυτό το εξάρτημα θα είναι συνδεδεμένο με υπολογιστή και κάπως έτσι να ενισχύονται με τεχνητό τρόπο οι ικανότητες του ανθρώπου.

Όπως είπε ο Musk, η «νευρική δαντέλα» θα μπορούσε πιθανότατα να συνδεθεί με τους νευρώνες του ανθρώπου και να του παρέχει παραπάνω δυνατότητες. Θα είναι κάτι που θα μπαίνει επιπρόσθετα, όπως για παράδειγμα έχουμε αυτή τη στιγμή τα Google Glasses. Μένει βέβαια να δούμε το πως θα γίνουν όλα αυτά πράξη. Και χωρίς να καταλήξει τελικά ο άνθρωπος να είναι… ένα ρομπότ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 11 =