αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Τεχνητή Νοημοσύνη της Google που μιλά σαν άνθρωπος και… σόκαρε τον πλανήτη, ξεκινά τις δοκιμές

Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google που μιλά σαν άνθρωπος και… σόκαρε τον πλανήτη, ξεκινά τις δοκιμές

Η τεχνολογία Google Duplex αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου Google I/O 2018, με τις κριτικές να είναι αμφιλεγόμενες λόγω του ενδεχόμενου ο χρήστης να μην γνωρίζει ότι συνομιλεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και γι’ αυτό η εταιρεία έσπευσε να διευκρινήσει ότι θα τον ενημερώνει εξαρχής.

Αρκετοί, πάντως, πιστεύουν ότι το Google Duplex ήταν απλά ένα demo για του που μπορεί να φτάσει στο μακρινό μέλλον ο ψηφιακός βοηθός Google Assistant και γι’ αυτό ηρέμησαν τα πνεύματα. Όχι, όμως, για πολύ, αφού η Google προσκάλεσε εκπροσώπους από τα κορυφαίες ιστοσελίδες τεχνολογίας για να τους προκαλέσει να δοκιμάσουν οι ίδιοι την τεχνολογία της και να τους αποκαλύψει ότι θα λανσάρει το Google Duplex σε περιορισμένη κλίμακα από φέτος το καλοκαίρι!

Από τις αναφορές των The Verge, CNN, TechRadar, Gizmodo, Engadget και ArsTechnica, μαθαίνουμε ότι η Google δοκιμάζει διάφορους τρόπους για να ενημερώνει τον χρήστη ότι συνομιλεί με Τεχνητή Νοημοσύνη και ότι η κλήση του ηχογραφείται, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τις οδηγίες των περισσότων πολιτειών και κρατών. Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω:

“Hi! I’m the Google Assistant calling to make a reservation for a client. Umm. This automated call will be recorded. Can I book a table for Tuesday, the 12th?”

Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν αφήνει το περιθώριο στον συνομιλητή να αντιδράσει μετά τη φράση ότι είναι “αυτοματοποιημένη κλήση και ότι ηχογραφείται”, συνεχίζοντας κανονικά για το αίτημα της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, όταν το Duplex αναγνωρίσει δισταγμό από την πλευρά του συνομιλητή ή άρνηση επειδή καταγράφεται η κλήση, τότε θα τερματίζει την κλήση και θα αναλαμβάνει “την δουλειά” ένας άνθρωπος. Απ’ ό,τι φαίνεται, πίσω από το Google Duplex θα υπάρχει ομάδα διαχειριστών που θα διαβάζουν ή θα ακούν ξανά τη συνομιλία της Τεχνητής Νοημοσύνης με τον χρήστη και θα επεμβαίνουν οι ίδιοι.

Η Google δικαιολόγησε την χρήση επιφωνημάτων τύπου “uh” και “umm” από την Τεχνητή Νοημοσύνη, έτσι ώστε η συνομιλία να ακούγεται πιο φυσική, ενώ αναφέρει ότι στις δοκιμές πολλοί άνθρωποι έκλειναν το τηλέφωνο μόλις άκουγαν ρομποτική φωνή.

Στις περιορισμένες δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι, η Google θα προσφέρει τρεις κύριες υπηρεσίες: τη δυνατότητα να μάθεις τις ώρες λειτουργίας της επιχείρησης το καλοκαίρι, τη δυνατότητα κράτησης σε επιλεγμένα εστιατόρια και τη δυνατότητα ραντεβού σε κομμωτήρια. Τονίζεται, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να μη συμμετέχουν καθόλου στην υποστήριξη του Google Duplex.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 17 =