αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ τεχνητή νοημοσύνη της Amazon μπορεί να καταλάβει πόσο ετών είσαι

Η τεχνητή νοημοσύνη της Amazon μπορεί να καταλάβει πόσο ετών είσαι

Το τελευταίο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Amazon, μπορεί μέσα από μια φωτογραφία να μαντέψει την ηλικία ενός ανθρώπου. Η νέα λειτουργία τροφοδοτείται από την Rekognition platform της εταιρίας, η οποία είναι ένα εργαλείο που υπάρχει σαν κομμάτι της AWS cloud computing service. Αν ένας χρήστης της Amazon θελήσει να φτιάξει ένα βασικό προφίλ εκεί, τότε μπορεί να δοκιμάσει τη νέα λειτουργία.

Βέβαια, όπως θα διαπιστώσει κάποιος, το νέο εργαλείο δίνει ένα ευρύ φάσμα τιμών και δεν μαντεύει την ηλικία κάποιοι με απόλυτη ακρίβεια. Ενώ παίζει επίσης ρόλο ο φωτισμός της φωτογραφίας, η έκφραση προσώπου και το αν κάποιος φορά γυαλιά. Σημειώνεται, ότι η Microsoft είχε κάνει μια αντίστοιχη προσπάθεια το 2015, ωστόσο, τα αποτελέσματα… δεν ήταν και τόσο επιτυχημένα. Αφού σε πολλές περιπτώσεις οι μαντεψιές ήταν εντελώς άστοχες.

Όπως σχολιάζει το The Verge, τέτοιου είδους εφαρμογές δείχνουν για την ώρα να αφορούν απλά την διασκέδαση των χρηστών και όχι κάτι πιο ουσιαστικό. Όμως, αποτελούν μια καλή «εξάσκηση» για τους προγραμματιστές, έτσι ώστε να τελειοποιήσουν την τεχνολογία και στο μέλλον αντίστοιχα εργαλεία να αναγνωρίζουν εύκολα πρόσωπα ή αντικείμενα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =