αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ τακτική 3 βημάτων που πρέπει να ακολουθήσεις σε μια job interview, αν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα για τη θέση

Η τακτική 3 βημάτων που πρέπει να ακολουθήσεις σε μια job interview, αν δεν έχεις όλα τα προαπαιτούμενα για τη θέση

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες εταιρίες όταν βάζουν μια αγγελία, ζητούν… λίγο περισσότερα προαπαιτούμενα από τους υποψηφίους, από αυτά που είναι πραγματικά απαραίτητα για τη θέση. Η σωστή κίνηση από τη μεριά σου, είναι να κάνεις αίτηση, ακόμα κι αν έχεις π.χ. το 70% των προαπαιτούμενων.

Στη συνέχεια, είναι πιθανό να κλιθείς για συνέντευξη. Εκεί είναι καλό, να μην «αποκαλυφθείς» από μόνος σου, σε ότι αφορά τις «αδυναμίες» που έχεις. Αν όμως ερωτηθείς σχετικά, από τον HR Manager, πρέπει να απαντήσεις ανοιχτά και με τον καλύτερο τρόπο. Όπως εξηγεί ο interview expert Barry Drexler, μιλώντας στο CNBC, πρέπει να ακολουθήσεις μια τακτική 3 βημάτων. Αρχικά, αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο skill, παραδέξου το. Αλλά εξήγησε ότι γνωρίζεις την σημασία του. Στη συνέχεια παρέθεσε άλλα παρόμοια skills ή γνώσεις που έχεις. Τέλος, υπογράμμισε την προθυμία σου να μάθεις, ότι είναι απαραίτητο.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Μπορεί να μην γνωρίζεις π.χ. να χρησιμοποιείς το PowerPoint. Αν λοιπόν σε ρωτήσει ο HR Manager στη συνέντευξη, πες ότι δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά γνωρίζεις το πόσο σημαντικό είναι για να κάνεις παρουσιάσεις. Παρέθεσε μερικά άλλα παρόμοια προγράμματα που ίσως ξέρεις. Στο τέλος, πες ότι είσαι πρόθυμος να μάθεις το PowerPoint και ότι αυτό μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο.

Κάπως έτσι μπορείς να ανατρέψεις τα δεδομένα. Πήγαινε τη συζήτηση απο το «τι δεν ξέρεις», σε αυτά «που ξέρεις». Και τόνισε ότι είσαι έτοιμος να μάθεις ακόμα περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seven =