αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική 3 βημάτων, για να παίρνεις σωστό feedback: Μια πετυχημένη επιχειρηματίας λέει τι της έμαθε ένας αστροναύτης

Η τακτική 3 βημάτων, για να παίρνεις σωστό feedback: Μια πετυχημένη επιχειρηματίας λέει τι της έμαθε ένας αστροναύτης

«Ως ηγέτης, νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό να λαμβάνεις συνεχώς καλή και ειλικρινή ανατροφοδότηση από αξιόπιστους ανθρώπους, πιο έξυπνους από εσένα», σημειώνει η CEO της LearnVest, Alexa von Tobel. Η ίδια εργαζόταν στην Morgan Stanley. Μέχρι το 2006, όταν κατάλαβε πως πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τις γνώσεις έτσι ώστε να διαχειριστούν τα οικονομικά τους και χρειάζονται βοήθεια. Έτσι ίδρυσε την LearnVest η οποία έκανε αυτή ακριβώς τη δουλειά. Δημιουργούσε οικονομικά πλάνα, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστή διαχείριση.

Άμεσα πήρε χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων και η εταιρία της αναπτύχθηκε γρήγορα. Ώσπου φτάσαμε στο Μάρτιο του 2015. Τότε η αμερικανική Northwestern Mutual Life Insurance Co. ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την LearnVest προς 350 εκατ. δολάρια. Με την Tobel να παραμένει επικεφαλής του project.

Σε άρθρο της στο αμερικανικό inc.com, παραθέτει την καλύτερη τακτική, 3 βημάτων, που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να λάβεις σωστό feedback. Την έμαθε από τον αστροναύτη, Mark Kelly, όταν βρέθηκαν μαζί σε ένα event που θα μίλαγαν και οι δύο. Είναι η τακτική που εφαρμόζει και η ίδια η Alexa von Tobel, όπως λέει στο άρθρο της.

1– Δες τα «τυφλά» σημεία: Όπως εξηγεί η νεαρή ιδρύτρια, πολύ συχνά ρωτάει την chief of staff που έχει στην εταιρία, αν υπάρχει κάτι που της έχει ξεφύγει. Σέβεται τη γνώμη της και έτσι την χρησιμοποιεί σαν ένα «δίχτυ ασφαλείας». Και μη ξεχνάς: Πρέπει πάντα να προσλαμβάνεις πιο έξυπνους ανθρώπους από εσένα, για να σε βοηθούν σε αυτή τη διαδικασία.

2– ψάξε για feedback, από όλους: Δεν αρκεί να ζητάς την γνώμη κάποιων κορυφαίων συνεργατών. Είναι σημαντικό να κυκλοφορείς μέσα στην επιχείρηση σου και να ζητάς την γνώμη όλων, πάνω σε θέματα που τους αφορούν. Συνήθως, αυτοί που είναι στις πιο «κάτω» θέσεις και κάνουν τη δουλειά καθημερινά, ξέρουν πως μπορεί η εταιρία να λειτουργήσει καλύτερα.

3– Άκου τα θετικά, αλλά ακόμα περισσότερο τα αρνητικά: Μην περιμένεις να ακούσεις μόνο τα θετικά. Οι επιτυχίες είναι ωραίες. Όμως είναι ακόμα πιο κομβικό, να ακούσεις το αρνητικό feedback. Ακόμα κι αν υπάρξουν εντάσεις. Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία θα βγουν σωστότερες αποφάσεις. Ακόμα κι αν χρειαστεί αν εξηγήσεις κάποιες αποφάσεις που έχεις λάβει, αυτό θα κάνει την τακτική σου πιο κατανοητή σε όλους και θα δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =