αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τακτική των 5 λεπτών» για να επανασυνδεθείς με ανθρώπους που έχεις να μιλήσεις καιρό (και να δημιουργήσεις ένα καλό δίκτυο)

Η «τακτική των 5 λεπτών» για να επανασυνδεθείς με ανθρώπους που έχεις να μιλήσεις καιρό (και να δημιουργήσεις ένα καλό δίκτυο)

Το λεγόμενο Networking είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην επαγγελματική σου διαδρομή. Ναι, είναι καλά τα events ή τα emails για αυτό το σκοπό. Τώρα όμως θα δούμε μια άλλη τακτική, έτσι όπως την παραθέτει σε άρθρο του στο inc.com, ο παρουσιαστής του The Art of Charm Podcast, Jordan Harbinger.

Όπως εξηγεί, κάθε ημέρα, όταν πίνει τον καφέ ή το τσάι του, ξοδεύει λιγότερο από 5 λεπτά, για να στείλει μηνύματα σε 1-2 ανθρώπους με τους οποίους έχει να μιλήσει καιρό. Αν το κάνεις αυτό σε καθημερινή βάση, τότε πολύ σύντομα θα χτίσεις ένα καλό δίκτυο.

Πως θα το κάνεις όμως πρακτικά αυτό; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το newsfeed των social media σου για να ξεκινήσεις τη συζήτηση. Αντί να κάνεις μια τυπική ερώτηση σε κάποιον, μπορείς να του μιλήσεις για κάτι το οποίο κοινοποίησε.

Επίσης, μπορείς να ανοίξεις μια εφαρμογή μηνυμάτων. Εκεί, οι συνομιλίες ταξινομούνται με χρονολογική σειρά. Άρα με μια ματιά ξέρεις με ποια άτομα έχεις να μιλήσεις καιρό. Στείλε ένα μήνυμα και άνοιξε μια συζήτηση.

Όταν οι άνθρωποι παίρνουν ένα απροσδόκητο μήνυμα, συνήθως το εκτιμούν. Είναι καλό βέβαια, να τους ξεκαθαρίσεις ότι… δεν θες κάποια χάρη από αυτούς. Διότι ίσως να παραξενευτούν. Όπως σημειώνει πάντως ο Harbigner, αυτή η σύντομη τακτική, μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 2 =