αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τακτική των 10 λεπτών, για να φτιάξεις το πιο παραγωγικό 24ωρο σου

Η τακτική των 10 λεπτών, για να φτιάξεις το πιο παραγωγικό 24ωρο σου

Αν είσαι από αυτούς που έχουν πολλά tasks να ολοκληρώσουν κάθε ημέρα, τότε μάλλον… δεν προλαβαίνεις μονίμως. Πάντα θες «λίγο χρόνο ακόμα». Έχεις παράλληλα τα emails, τα meetings και τα social media που σου τρώνε χρόνο. Και μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, η ημέρα περνά χωρίς να το καταλάβεις.

Το inc.com, παραθέτει την απλή τακτική των 10 λεπτών, για να φτιάξεις το πιο παραγωγικό 24ωρο σου. Για να είσαι παραγωγικός, πρέπει να ξεκινήσεις την προετοιμασία πριν κάτσεις στο γραφείο. Η ιεράρχηση των εργασιών, παίζει σημαντικό ρόλο. Στην αρχή της ημέρας ρώτα τον εαυτό σου:

«Στο τέλος της ημέρας, τι θα πρέπει να έχει συμβεί για να πω: ήταν μια πετυχημένη ημέρα;»

Έτσι θα ξέρεις τον στόχο. Και θα φτιάξεις ένα σχέδιο για να φτάσεις εκεί. Θα εστιάσεις στις σημαντικές εργασίες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα βρεις δημιουργικούς τρόπους για να λύσεις τα προβλήματα που έχεις μπροστά σου.

Επίσης, δημιούργησε χρονικά block εργασιών. Για όλη την ημέρα ή για όλη την εβδομάδα. Να ξέρεις τι task θα κάνεις, μέσα στο εκάστοτε χρονικό πλαίσιο. Έτσι θα είσαι πιο συγκεντρωμένος. Αν κάτι είναι εκτός προγράμματος, μάθε να λες «όχι». Είπαμε, το πλάνο είναι συγκεκριμένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − twelve =