αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «τακτική με τις πόρτες» που εφαρμόζει ο Richard Branson για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις

Η «τακτική με τις πόρτες» που εφαρμόζει ο Richard Branson για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις

Την δική του τακτική -η οποία αν την καταλάβεις είναι αρκετά απλή- εφαρμόζει ο Richard Branson. Μετά από πολλά χρόνια στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος έχει βγάλει μερικά χρήσιμα συμπεράσματα για το πως λειτουργούν όλα γύρω μας. Όπως εξηγεί σε νέο blog post του, οι έξυπνοι ηγέτες ξέρουν να λαμβάνουν αποφάσεις κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή για όλα. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λάβεις μια απόφαση, είναι να προσδιορίσεις καταρχήν αν πρόκειται για μια κατάσταση που έχει… μια ή δύο πόρτες. Οι «αποφάσεις μιας πόρτας» είναι μη αναστρέψιμες ή σχεδόν μη αναστρέψιμες, ενώ οι «αποφάσεις με δύο θύρες» είναι αναστρέψιμες, εξηγεί η Branson. Επομένως, θα πρέπει να προσαρμόσετε τη στρατηγική λήψης των αποφάσεων με βάση την κατηγορία στην οποία βρίσκεστε κάθε φορά.

Είναι σημαντικό να πούμε, ότι οι περισσότερες αποφάσεις στην ζωή μας, είναι αναστρέψιμες. «Είναι αποφάσεις με δύο πόρτες. Ακόμη και αν φαίνονται απόλυτες, είναι πραγματικά αναστρέψιμες», σημειώνει ο ιδρυτής της Virgin.

Τι πρέπει να κάνει ένας επιχειρηματίας; Να δοκιμάζει πράγματα. Και στην συνέχεια να προσαρμόζεται. «Μπορείτε να περπατήσετε μέσα από την πόρτα, να δείτε πώς αισθάνεστε και να περπατήσετε πάλι πίσω στην άλλη πλευρά, αν δεν λειτουργεί. Για μια επιχείρηση που προσπαθεί να είναι καινοτόμος και ευκίνητη, οι ηγέτες της πρέπει να παίρνουν πολλές αποφάσεις ‘δύο πορτών’», τονίζει ο Branson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − nine =