αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «σωστή στιγμή» είναι ένας μύθος. Πρέπει να ξεκινήσεις τώρα το project που έχεις στο μυαλό σου

Η «σωστή στιγμή» είναι ένας μύθος. Πρέπει να ξεκινήσεις τώρα το project που έχεις στο μυαλό σου

Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος, πηγαίνοντας απλά σε ένα business event ή βλέποντας τι γράφεται στα social media: Όλοι έχουν τις δικές τους ιδέες. Εδώ όμως υπάρχει… ένα πρόβλημα: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις κάνουν ποτέ πραγματικότητα. «Δεν είναι η σωστή στιγμή», λένε πολλοί.

Εδώ υπάρχει μια αλήθεια που πρέπει να δεις: Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει «σωστή στιγμή». Δεν έχεις να περιμένεις κάτι. Αρκεί απλά να ξεκινήσεις και να κάνεις πραγματικότητα αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Entrepreneur.com, πολλοί νέοι επιχειρηματίες κάνουν μεγάλα όνειρα. Όμως στη συνέχεια δεν μπορούν να καταγράψουν αυτά τα όνειρα τους σε ένα χειροπιαστό πλάνο και να ξεκινήσουν την προσπάθεια τους. Κάποιοι άλλοι… δεν θέλουν να κουραστούν ιδιαίτερα. Δεν θέλουν να διανύσουν αυτό το «επιπλέον μίλι». Δεν θέλουν να εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα ή Σαββατοκύριακα. Έτσι, η «κατάλληλη στιγμή» δεν έρχεται ποτέ για αυτούς.

Είναι επίσης σημαντικό, να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Να κάνεις τολμηρές επιλογές και να εφαρμόσεις μοντέλα που ίσως δεν έχεις ξανά δοκιμάσει.

Εδώ βέβαια έρχεται συχνά και ο φόβος. Που είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα. Φόβος για την επιτυχία, την κριτική ή τη απόρριψη. Έτσι, κάθε ημέρα είναι μια «λάθος ημέρα» για να ξεκινήσεις. Εδώ όμως πρέπει να κάνεις το μεγάλο βήμα. Να ξεκινήσεις. Μόλις κερδίσεις τα πρώτα challenges, η ψυχολογία σου θα είναι διαφορετική. Και ο φόβος θα νικηθεί.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου, δεν περίμεναν την «σωστή στιγμή». Ξεκίνησαν να δρουν, ακόμα και από πολύ νεαρή ηλικία. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − one =