αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις, αφού απολύσεις κάποιον»: Μια τολμηρή ανάλυση από τον συνιδρυτή της PayPal

«Η σωστή κίνηση που πρέπει να κάνεις, αφού απολύσεις κάποιον»: Μια τολμηρή ανάλυση από τον συνιδρυτή της PayPal

Όταν ο συνιδρυτής της PayPal, Max Levchin, κάνει μια συνέντευξη για να προσλάβει ένα διευθυντή, ρωτά 3 πράγματα: «Έχεις απολύσεις ποτέ κάποιον; Πως το έκανες; Πως ένιωσες;». Και αυτό γιατί θέλει να ξέρει το πως χειρίστηκε το εκάστοτε στέλεχος, μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μόνο «ένα σωστό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε όταν απολύουμε κάποιον». Να πάμε κοντά του, να τον παρηγορήσουμε και να τον βοηθήσουμε να μαζέψει τα πράγματα του. Μια κίνηση που ίσως ακούγεται σε κάποιους… λίγο ειρωνική, ωστόσο αυτή είναι η άποψη του έμπειρου businessman.

Όταν απολύεις κάποιον είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. «Τα επίπεδα στρες είναι υψηλά και απλά θες να μείνεις στο γραφείο μέχρι να φύγουν όλοι» λέει ο Max Levchin.

«Αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πας κοντά στους ανθρώπους που έχουν απολυθεί, να τους βοηθήσεις να μαζέψουν τα πράγματα τους και να τους πεις ότι θα κάνεις ότι είναι δυνατό για να τους προσλάβεις ξανά στην εταιρία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» τονίζει ο συνιδρυτής της Paypal.

Όπως σημειώνεται σε άρθρο του CNBC, όταν ο Levchin κάνει την έρευνα του για να προσλάβει ανθρώπους, ψάχνει άτομα που έχουν αντοχές σε δύσκολες καταστάσεις, όπως οι απολύσεις. Διότι παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις τις συναντά κανείς αρκετά συχνά, όταν κινείται μέσα σε επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =