αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η συμβουλή μου προς τους νέους που δεν ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους»: Ο πρώην CEO του Twitter έχει κάτι να πει

«Η συμβουλή μου προς τους νέους που δεν ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους»: Ο πρώην CEO του Twitter έχει κάτι να πει

Η διαδρομή του Dick Costolo δεν είναι από τις πιο συνηθισμένες που θα δεις στον business κόσμο. Τον Ιούνιο του 2007, πούλησε την εταιρεία FeedBurner στην Google έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Από το 2010 έως το 2015, ίδιος ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter.

Αλλά οι ανατροπές δεν σταματούν εδώ. Αποφοίτησε το 1985 από το πανεπιστήμιο του Michigan με σπουδές στην πληροφορική. Ωστόσο απέρριψε προσφορές εργασίας για θέσεις προγραμματιστή. Μετακόμισε στο Σικάγο, και σκεφτόταν να γίνει κωμικός και να εμφανίζεται στο «Saturday Night Live» του NBC. Τελικά δεν τα κατάφερε, άλλα όπως δηλώνει τώρα ο ίδιος, ακόμα και εκείνος ο χρόνος που πέρασε διαβάζοντας στο Σικάγο, τον βοήθησε για την συνέχεια. Ο Dick Costolo δίνει την ξεκάθαρη συμβουλή του στους νέους:

«Μην κάνετε αυτό που ‘πρέπει’ να κάνετε» λέει ο ίδιος μιλώντας στο CNBC.

Και συμπληρώνει: «Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια ασυνήθιστη πίεση στους φοιτητές, για να βγουν από το πανεπιστήμιο και να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έδωσα μια στο Πανεπιστήμιο του Michigan το 2013 και τους είπα: Μην το κάνετε αυτό – μην κάνετε ό,τι νομίζετε ότι πρέπει να κάνετε». Στην συνέχεια, ο Costolo τονίζει: «Αντί για αυτό, πάρτε ρίσκα, αρπάξτε τις μεγάλες ευκαιρίες. Όσο μικρότερος είσαι, τόσo μεγαλύτερα ρίσκα μπορείς να πάρεις. Δεν έχεις παιδιά, σκύλους και γάτες».

Όπως εξηγεί, όταν κάνεις αυτό που αγαπάς, ακόμα κι αν τα πράγματα πάνε πολύ στραβά θα βρεις τον τρόπο για να συνεχίσεις. Όλα είναι χρήσιμα. Ο Costolo, για παράδειγμα, δεν έγινε κωμικός που τόσο ήθελε. Τα όσα έμαθε τότε όμως, το βοήθησαν να γίνει καλύτερος leader.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − 3 =