αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή επιτυχίας στην οποία συμφωνούν οι businessmen Warren Buffett, Tony Robbins και ο τραγουδιστής Pitbull

Η συμβουλή επιτυχίας στην οποία συμφωνούν οι businessmen Warren Buffett, Tony Robbins και ο τραγουδιστής Pitbull

Τι κοινό μπορεί να έχει ο business coach, Tony Robbins, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Warren Buffett και ο διάσημος τραγουδιστής, Pitbull; Όπως αναλύει το CNBC, οι τρεις αυτοί άνθρωποι συμφωνούν σε μια συμβουλή επιτυχίας: Πρέπει να επενδύεις στο εαυτό σου. Αυτή είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις. Και όχι να ρίξεις τα χρήματα σου σε μετοχές, ομόλογα ή άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

«Πρέπει να βρείτε πράγματα, τα οποία θα τα επενδύσετε στον εαυτό σας» είπε ο Pitbull μιλώντας σε πρόσφατο event στο Μαϊάμι.

Και εξήγησε, ότι όταν κάνει ένα άλμπουμ, ρίχνει όλες τους τις δυνάμεις (και χρήματα) σε αυτό. Παρόλο που δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα -όπως το πόσο θα πουλήσει ένα άλμπουμ- το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να επενδύσεις σε πράγματα που θα ενδυναμώσουν. Η ενδυνάμωση τους εαυτού σου, είναι το «κλειδί». Και στη συνέχεια θα μπορέσεις να συγκεντρώσεις κι άλλους ανθρώπους γύρω σου, με τους οποίους θα έχετε έναν κοινό σκοπό.

Ο Warren Buffett επίσης επένδυσε στον εαυτό του. Όταν ήταν 20 χρονών φοβόταν να μιλά μπροστά σε μεγάλο ακροατήριο. Για να αντιμετωπίσει τον φόβο του, έκανε μαθήματα με το Ινστιτούτο Dale Carnegie. Στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο της Ομάχα και ζήτησε να διδάξει σε τάξη, για να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα του. Έτσι, κατάφερε να ενδυναμώσει τον εαυτό του και η συνέχεια είναι λίγο- πολύ γνωστή.

Πάμε και στον Tony Robbins. Την καλύτερη επένδυση του, όπως λέει, την έκανε σε ηλικία 17 ετών. Και του κόστισε μόλις 35 δολάρια. Ήταν ένα 3ωρο σεμινάριο με τον γνωστό Αμερικανό επιχειρηματία, Jim Rohn.

Εκείνη την περίοδο, ο Robins εργαζόταν ως part time επιστάτης, και έβγαζε 40 δολάρια την εβδομάδα. Κάτι που τον δυσκόλεψε αρκετά στο να μαζέψει και να διαθέσει 35 δολάρια για ένα σεμινάριο. Με πολύ κόπο τα κατάφερε όμως και θεωρεί ότι έκανε την καλύτερη επιλογή.

«Αποδείχτηκε ότι ήταν μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις της ζωής μου» λέει τώρα ο Robbins και συνεχίζει: «Μου αποκάλυψε το απόλυτο μυστικό. Στο πως θα γίνω πραγματικά πιο χρήσιμος. Η απάντηση είναι να εργάζομαι περισσότερο πάνω στον εαυτό μου, παρά πάνω στη δουλειά μου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 7 =