αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ συμβουλή «κάνε κάτι με το οποίο να είσαι παθιασμένος», είναι λάθος: Η career coach της Google σημειώνει

Η συμβουλή «κάνε κάτι με το οποίο να είσαι παθιασμένος», είναι λάθος: Η career coach της Google σημειώνει

Πολλές φορές, ακούμε επαγγελματικές συμβουλές που καταλήγουν σε ένα πράγμα: «κάνε κάτι με το οποίο είσαι παθιασμένος». Αυτές είναι καλοπροαίρετες. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες συμβουλές δεν είναι σωστές, όπως εκτιμά η career coach της Google, Jenny Blake.

«Αν είστε απογοητευμένοι ή δεν είστε σίγουροι για το τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας, τότε μάλλον έχετε έναν λάθος τρόπο σκέψης» λέει αρχικά η Jenny Blake. Και συνεχίσει: «Για μερικούς ανθρώπους, το να ορίσουν έναν μακροπρόθεσμο μεγάλο στόχο ή μια αποστολή, τους δημιουργεί άγχος και πίεση».

«Συστήνω στους ανθρώπους, να ακολουθήσουν ένα project-based σχέδιο» τονίζει η γνωστή career coach.

Το να έχετε ένα project-based σχέδιο σημαίνει ουσιαστικά ότι μπορείτε να κάνετε κάτι πάνω στη δουλειά σας, που θα σας ενθουσιάζει και θα έχει άμεσα αποτελέσματα τα οποία μπορείτε να δείτε. Όπως σημειώνεται σε άρθρο του CNBC, αν βρίσκεστε ήδη σε μια επιχείρηση, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας κάποια ερωτήματα στον εαυτό σας: Τι projects θα έχουν αντίκτυπο στην εταιρία; Στους πελάτες; Στην κοινωνία;

Στη συνέχεια καταλήξτε σε μικρά έργα, τα οποία μπορείτε να τα τρέξετε άμεσα ή έστω να παρουσιάσετε τις ιδέες σας στον εργοδότη σας. Έτσι, έπειτα θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα σας και να κινηθείτε στον σωστό δρόμο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ καλύτερο, από το να βάλεις έναν μακροπρόθεσμο μεγάλο στόχο, ο οποίος μπορεί να δημιουργήσει πίεση, όπως εκτιμά η Jenny Blake.

103910171-jennyblake2-1910x1000

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =