αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «στρατηγική 5 δευτερολέπτων» του Steve Jobs που αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Η «στρατηγική 5 δευτερολέπτων» του Steve Jobs που αποτελεί ένα σπουδαίο μάθημα ηγεσίας

Αναμφίβολα, ο Steve Jobs είναι ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς leaders που έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο. Αν ανοίξουμε τη συζήτηση για το πως διαχειριζόταν «εσωτερικά» τις εταιρίες, τους συνεργάτες και τους εργαζομένους του, σίγουρα θα ακουστούν πολλές απόψεις. Δεν είναι λίγοι άλλωστε, αυτοί που λένε ότι ο Jobs ήταν ένας αρκετά σκληρός leader.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει σε άρθρο του μια άλλη, διαφορετική πτυχή. Και έχει ενδιαφέρον, ότι τις πληροφορίες βγάζει προς τα έξω ο έτερος συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak. Όπως αποκαλύπτει, ο Jobs είχε μια ιδιαίτερη «στρατηγική 5 δευτερολέπτων», με την οποία κατάφερνε να κρατά σε εγρήγορση τις ομάδες του.

Τι έκανε; Όταν υπήρχε ένα meeting, έμπαινε στο δωμάτιο, έβλεπε το πρόβλημα που υπήρχε στο τραπέζι και έλεγε: «Μπορείτε να το κάνετε καλύτερα». Και έφευγε από τη συνάντηση!

Το σχόλιο του, δεν γινόταν απαραίτητα με αλαζονικό τρόπο ή με απογοήτευση. Αλλά ήταν σαν να έλεγε στους άλλους «μην τα παρατάτε». Όπως λέει ο Wozniank, η αρχική αντίδραση ήταν: «Τι στο καλό ξέρει αυτός για το πρόβλημα και το πόσο δύσκολο είναι; Μετά από όλα αυτά, καταλήγαμε να είμαστε για ώρες ή ημέρες πάνω από το πρόβλημα και αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε».

Με μια απλή κίνηση, ο Jobs κατάφερνε αυτό που ήθελε. Έλεγε ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα, χωρίς αν δίνει άλλες πληροφορίες. Και οι άλλοι «μάχονταν» για να βρουν τον τρόπο. Είναι σαν τα μικρά παιδιά, που πρέπει να βρουν λύσεις σε διάφορα «προβλήματα», αλλά έχει σημασία να το κάνουν χωρίς την βοήθεια των γονιών τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 5 =