αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ πρώτη παράδοση πακέτου μέσω drone είναι γεγονός. Το έκανε η Amazon (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρώτη παράδοση πακέτου μέσω drone είναι γεγονός. Το έκανε η Amazon (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια υπηρεσία… από το μέλλον λάνσαρε η Amazon. Η εταιρία πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση πακέτου μέσω drone που έχει γίνει ποτέ. Η διαδικασία έλαβε χώρα στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου. Με το drone να παραδίδει ένα κουτί με ποπ κορν στην αυλή του πελάτη. Όλα δούλεψαν τέλεια, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

Οι πρώτες εμπορικές δοκιμές δείχνουν πως η αυτόνομη εναέρια παράδοση μέσω drones θα μπορούσε να αποτελέσει μία “βιώσιμη” επιχείρηση νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε, μόνο βέβαια για πελάτες που διαθέτουν σπίτια με μεγάλους κήπους και ζουν κοντά στο σημείο από το οποίο ξεκινούν οι παραδόσεις. Επιπρόσθετα, υποστηρίζονται αντικείμενα βάρους κάτω από 2,6 κιλά, ενώ τα drones πρέπει να πετούν μόνο με το φως της ημέρας και σε καλές καιρικές συνθήκες.

Προς το παρόν, η υπηρεσία Amazon Prime Air είναι διαθέσιμη μόνο για δύο πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την αμερικανική εταιρεία να σημειώνει ότι θα την επεκτείνει σε δεκάδες μέσα στους ερχόμενους μήνες. Για τους πελάτες της πάντως η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη χωρίς extra κόστος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =