αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΠΟΜΙΔΑ έβγαλε ανακοίνωση για την φορολόγηση των Airbnb μισθώσεων (και δείχνει την ενόχληση της)

Η ΠΟΜΙΔΑ έβγαλε ανακοίνωση για την φορολόγηση των Airbnb μισθώσεων (και δείχνει την ενόχληση της)

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει σχετικά με την επικείμενη φορολόγηση της μίσθωσης ακινήτων μέσω Airbnb. Σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων πήρε θέση βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση. Σε αυτή παραθέτει, μεταξύ άλλων, τα βάρη που προκύπτουν για όσους έχουν στην κατοχή τους ακίνητα και τα αξιοποιούν με τον digital τρόπο. Ενώ κάνει λόγο για «ληστρικά» ποσοστά φορολόγησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ

Τα μισθώματα που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα τα οποία εκμισθώνουν κατοικίες με παροχή μόνον κλινοσκεπασμάτων θα φορολογούνται αθροιστικά μαζί με τυχόν άλλα μισθώματά τους, βάσει της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας μισθωμάτων των φυσικών προσώπων: 15% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000Euro, 35% για εισόδημα 12.001- 35.000Euro και 45% για το υπερβάλλον, πλέον της εισφοράς αλληλεγγύης που φτάνει έως και 10%, ήτοι συνολικά στο ληστρικό σύνολο του 55%, χωρίς να υπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ.

Στα μισθώματα αυτά που εισπράττουν τα φυσικά πρόσωπα δεν επιβάλλεται ΦΠΑ.

Τα φυσικά αυτά πρόσωπα υποχρεούνται να καταχωρούν τα πληροφοριακά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τόπο κατοικίας, αρ. διαβατηρίου κλπ.) κάθε μιάς βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης στην οικεία ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ (καταχωρώντας κάθε φορά και τα στοιχεία του ενεργειακού πιστοποιητικού), δεδομένου και του ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη η προβλεπόμενη από το νόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΟΙΚ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =