αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ παράλογη αισιοδοξία: Αυτό ξεχωρίζει τους πετυχημένους από αυτούς που απλά ονειρεύονται, λέει ο Mr Netflix

Η παράλογη αισιοδοξία: Αυτό ξεχωρίζει τους πετυχημένους από αυτούς που απλά ονειρεύονται, λέει ο Mr Netflix

O Reed Hastings έχει καταγράψει τη δική του διαδρομή προς την επιτυχία. Η ιδέα του «γεννήθηκε» κάπως έτσι: ήθελε να δει μια blockbuster ταινία στο σπίτι του, και διαπίστωσε ότι έπρεπε να πληρώσει αρκετά χρήματα. Για μία μόνο ταινία. Αμέσως σκέφτηκε, ότι το γυμναστήριο της περιοχής του είχε… έναν καλύτερο τρόπο πληρωμών. Δηλαδή, να πληρώνεις μια συνδρομή το μήνα και να κάνεις χρήση των υπηρεσιών όσο θες.

Και τι έκανε για αυτό ο Reed Hastings; Δημιούργησε το διάσημο Netfilx. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα που σου επιτρέπει να δεις σειρές και ταινίες, πληρώνοντας μια σταθερή συνδρομή. Η πρωτοποριακή για την εποχή της εταιρία, ιδρύθηκε το 1997, στην Αμερική.

Τελικά ποιο είναι το «μυστικό της επιτυχίας»; Ο Reed Hastings τα συνοψίζει όλα σε μια μικρή φράση: Παράλογη αισιοδοξία.

«Ως επιχειρηματίας πρέπει να αισθάνεσαι ότι μπορείς να πηδήξεις από ένα αεροπλάνο επειδή είσαι σίγουρος ότι θα πιάσεις ένα πουλί που πετάει», λέει ο Mr Netflix.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, αυτό μπορεί να ακούγεται ως μια χαζή επιλογή. Και κάποιες φορές το πουλί δεν έρχεται. Υπάρχουν όμως και φορές που τελικά θα έρθει, και τότε τα αποτελέσματα είναι σπουδαία.

Σκεφτείτε τα «κλειδιά» για την επιτυχία: Επιμονή. Skills. Εμπειρία. Αφοσίωση. Εστίαση. Ο κατάλογος είναι τεράστιος. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα αυτά. Το πιο σημαντικό από όλα όπως λέει ο Hastings είναι η παράλογη αισιοδοξία. Κάνε την ιδέα σου πράξη, ακόμα κι αν για αρκετούς άλλους μοιάζει τρελή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 6 =