αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ οικονομική επιλογή: Πόσο κοστίζει να ανοίξεις το δικό σου Food Truck μέσω franchise

Η οικονομική επιλογή: Πόσο κοστίζει να ανοίξεις το δικό σου Food Truck μέσω franchise

Το FOOD TRUCK φέρνει το αυθεντικό high-end street food στην Ελλάδα και καινοτομεί σε παγκόσμιο επίπεδο, συστήνοντάς μας τη νέα γενιά σύγχρονης και πράσινης καντίνας σε πλήρη εναρμόνιση με το ύφος του παραδοσιακού «βρώμικου», αλλά με αγνό και ποιοτικό μενού με την διαφοροποίηση των γκεζλεμέδων και όχι μόνο, με επώνυμες και 100% ελληνικές πρώτες ύλες, σε τιμές που σέβονται τον καταναλωτή.

Όπως διαβάζουμε στο Franchise.gr, δημιουργός των FOOD TRUCK, ο κ. Γιώργος Γληνός, αστροφυσικός, με μεγάλο πάθος για το φαγητό και τα ταξίδια, συγγραφέας του βιβλίου «Ο γύρος της Μεσογείου σε δύο ρόδες», αποφάσισε, στις αρχές του 2015, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει μια γκουρμέ περιφερόμενη καντίνα, με σπεσιαλιτέ τον ποντιακό γκεζλεμέ.

Η ιδέα των Food Trucks έχει τις ρίζες της πριν από πολλά χρόνια, όταν στα 26 του αποφάσισε να κάνει τον γύρο της Μεσογείου με τη μηχανή του. Σε μία στάση του στην Τουρκία, τον φιλοξένησαν σε ένα σπίτι όπου και δοκίμασε για πρώτη φορά τους γκεζλεμέδες, τις γευστικότατες παραδοσιακές ποντιακές πίτες, τις οποίες «πείραξε» με καινοτόμες γεμίσεις που συνεχώς εξελίσσονται.

ο concept των Food Trucks αφορά σε μία μεταφερόμενη καντίνα, στα πρότυπα των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε το μυαλό μας:

  • Σύγχρονη αισθητική και αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, με ανοξείδωτους πάγκους και επιφάνειες κοπής σύμφωνα με το ISO 22001, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον και την αειφορία, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
  • Ολοκληρωμένο concept, με ενιαία εταιρική ταυτότητα, που προάγει το υγιεινό και γρήγορο φαγητό στον δρόμο. Ένα φαγητό που να μπορεί να το τρώει κάποιος κάθε μέρα, για όλη την οικογένεια, σε απολύτως τίμια πρόταση αξίας.
  • Κορυφαίο και ξεχωριστό κύριο προϊόν, οι γκεζλεμέδες, με άπειρες δυνατότητες συνταγών, που ενθουσιάζουν συνέχεια για την γευστική απόλαυση που προσφέρουν.
  • Διαφοροποιημένο μενού, υψηλής γαστρονομίας και ποιότητας, και συνεχώς ανανεούμενο, όπου πέρα από γκεζλεμέ με γέμιση από φρέσκα, ωμά χορταρικά εποχής, όπως σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτα και δυόσμο, μπορείτε να βρείτε σούπες ημέρας με αγνά και φρέσκα υλικά, όπως σούπα σελινόρριζας με κάρι, πίτα Καισάρειας και αρμένικη με προϊόντα αποκλειστικά με ονομασίας προέλευσης, καθώς και ζεστή ή κρύα μεξικάνικη σοκολάτα με κανέλα από κακάο ζαπατίστικων συνεταιρισμών, κόκκινο ζεστό κρασί για το χειμώνα, μπύρα Νήσος από την Τήνο κ.ά.
  • Αγνές και εκλεκτές πρώτες ύλες, φέτα από ξύλινο βαρέλι από τα Μεσόγεια, κασέρι 100% αιγοπρόβειο ΠΟΠ Μυτιληνιό, αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, παστουρμάς από φιλέτο μοσχάρι.

ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE

Η επιχειρηματική πρόταση FOOD TRUCK αφορά στη νέα γενιά καντίνας, που προσφέρει μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, μέσω ενός κόμπακτ οχήματος – εστιατορίου, εναρμονισμένο ιδανικά στο αστικό περιβάλλον:

  • Τροχήλατη συρόμενη καντίνα με χώρους παρασκευής και διάθεσης των προϊόντων με ανεξάρτητη πρόσβαση, με ανοιγόμενο στέγαστρο και με δυνατότητα προσθήκης τέντας, όπως και αρκετές επιφάνειες προβολής μενού και προϊόντων, όπως και κατάλληλοι αποθηκευτικοί χώροι.
  • Χαρακτηριστική αισθητική, εναρμονισμένη με την εταιρική ταυτότητα FOOD TRUCK, από την διακόσμησή της μέχρι κάθε λεπτομέρεια, με πλάτος 2m, ύψος 3m και μήκος 3,10m κλειστή, 3,90m ανοιχτή ή 4,40m και 4,85m αντίστοιχα, ανάλογα με τον τύπο της.
  • Κατασκευή από μεταλλικό πλαίσιο με πολυεστερική επένδυση εξωτερικά και με φύλλο κόντρα -πλακέ εσωτερικά. Κέλυφος μονωμένο με πετροβάμβακα περιμετρικά, με ανοίγματα που καλύπτονται με κουφώματα αλουμινίου.
  • Ορθές υποδομές για προετοιμασία του μενού, τρεις διπλές εστίες αερίου, θαλάμους συντήρησης πρώτων υλών και ξεχωριστό ψυγείο – βιτρίνα, με συρόμενο σύστημα μετακίνησης, για να διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά και τις μπύρες, όπως και επαγγελματική μηχανή εσπρέσο.
  • Σύστημα εξαερισμού, που προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα.
  • Δυνατότητα τοποθέτησης σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, τόσο για μόνιμη ή και εποχική εγκατάσταση. Ευέλικτη στο άνοιγμα και κλείσιμό της, με μεγάλη ευκολία κατά τη μεταφορά της.
  • Δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων, ώστε κάθε φορά που ένα FOOD TRUCK αποχωρεί να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.
  • Ενεργειακή αυτονομία, με δυνατότητες παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών κατόπτρων με τις απαραίτητες ηλεκτρικές διατάξεις, όπως και βιολογικός καθαρισμός. Σε εξωτερικούς χώρους συνδυάζεται επιπλέον και με μικρή ανεμογεννήτρια
  • Υψηλής πιστότητας μουσική, από ένα σετ ηχείων, τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία, έτοιμα να υποδεχθούν το διαδικτυακό FOOD TRUCK radio.
  • Πιστοποιημένη σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες οδηγίες ρυμούλκησης της Ε.Ε.
  • Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σημαντική αυτονομία, πλήρης φορητότητα και ταχύτατος χρόνος τοποθέτησης.

FACTS

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ:

Δεν απαιτείται κατάστημα, καθώς το FOOD TRUCK αφορά σε mobile franchise concept

ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: 18,000 Ευρώ ή 25,000 Ευρώ

ENTRY FEES: από 6,000 Ευρώ

ROYALTIES: 3%

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − three =