αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ξέφρενη πορεία του Jan Koum: Ο μετανάστης από την Ουκρανία που δημιούργησε το WhatsApp

Η ξέφρενη πορεία του Jan Koum: Ο μετανάστης από την Ουκρανία που δημιούργησε το WhatsApp

Θεωρείς ότι δεν έχεις αρκετά χρήματα για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο project; Όντως, τα χρήματα μπορούν να βοηθήσουν μια νέα προσπάθεια. Ωστόσο, βλέποντας την ιστορία του Jan Koum, καταλαβαίνεις ότι όλα είναι δυνατά να συμβούν. Η επιτυχία μπορεί να έρθει, ακόμα κι αν στην αρχή όλα τα δεδομένα μοιάζουν εναντίον σου.

Ο Jan Koum είναι ο συνιδρυτής και CEO της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp. Σε ηληκία 16 ετών πήγε ως μετανάστης από την Ουκρανία, στις ΗΠΑ. Μαζί με την μητέρα του, αφήνοντας τον πατέρα του πίσω. Θέλοντας να βρουν μια καλύτερη ζωή, πήγαν στην Καλιφόρνια. Όπου μια κρατική επιχορήγηση τους βοήθησε να βρουν φαγητό και ένα διαμέρισμα, όπως σημειώνει το CNBC.

Ο νεαρός Koum πήγε στο κολλέγιο, αλλά τελικά τα παράτησε. Έμαθε μόνος του προγραμματισμό και τελικά βρήκε μια θέση εργασίας στη Yahoo. Ούτε αυτό του αρκούσε όμως. Το 2009 του «γεννιέται» η ιδέα για το WhatsApp. Παραιτείται από τη δουλειά του και ρίχνει όλη του την προσοχή και τους όποιους λιγοστούς πόρους είχε, στο νέο project. Το WhatsApp κάνει επιτυχία και φτάνει να έχει πολλούς χρήστες. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα χρησιμοποιούν την δωρεάν εφαρμογή πάνω από 1 δισ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Με τον Jan Koum, τον άνθρωπο που κάποτε ήταν απλά ένας μετανάστης από την Ουκρανία, να έχει γίνει πλούσιος. Το 2014 το Facebook, εξαγόρασε το WhatsApp προς 19 δισ. δολάρια, όπως βλέπετε και στο παρακάτω γράφημα. Όσο για την περιουσία του Koum; Αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 9,3 δισ. δολάρια.

http://sc.cnbcfm.com/applications/cnbc.com/resources/files/2017/04/24/too-poor-to-succeed-whatsapp-jan-koum-infographic.png
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =