αρχικηVIRALΗ νέα πρόταση της Airbnb: Διαμονή… μέσα στο έδαφος (ΦΩΤΟ)

Η νέα πρόταση της Airbnb: Διαμονή… μέσα στο έδαφος (ΦΩΤΟ)

Σε ένα δάσος στο νότιο Småland, στη νότια Σουηδία, υπάρχει μια μικρή καμπίνα του 1800 που μπορείτε να νοικιάσετε από την Airbnb. Η καμπίνα είναι μερικώς θαμμένη στο έδαφος με την οροφή σχεδόν να είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος, γεγονός που την καθιστά σχεδόν αόρατη. Αυτός ο τύπος κατοικίας είναι γνωστός ως “backstuga” στη Σουηδία, που σημαίνει “εξοχικό σπίτι”. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο σήμερα, αλλά πίσω στον 17ο και 18ο αιώνα, μερικοί από τους φτωχότερους ανθρώπους της χώρας ζούσαν σε κάτι τέτοιο, όπως σημειώνει το perierga.gr.

Πολλοί backstugas είχαν μόνο ένα δωμάτιο και συχνά κατασκευάζονταν σε μια πλαγιά. Είχε τρεις τοίχους από ξύλο, ενώ ο λόφος ήταν ο πίσω και τέταρτος τοίχος του σπιτιού. Αυτό το στυλ δομής ήταν κοινό στη νότια και νοτιοδυτική Σουηδία, όπου το ξύλο ήταν ακριβό. Οι άνθρωποι που ζούσαν σε αυτές τις κατοικίες ονομάζονταν backstugusittare. Ήταν σχεδόν πάντα πολύ φτωχοί που ζούσαν συνήθως σε κάποια ξένη ιδιοκτησία προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, κάνοντας προσωρινές δουλειές ή χειροτεχνίες. Μερικές φορές ο γαιοκτήμονας τους άφηνε να χρησιμοποιούν ένα μικρό αγροτεμάχιο για να καλλιεργήσουν πατάτες ή άλλα λαχανικά.

Τέτοιες κατοικίες ήταν συνήθως χτισμένες σε αγροτεμάχια που ήταν άχρηστα για καλλιέργεια ή σε γη του χωριού ή της κοινότητας. Οι backstugusittare δεν κατέβαλαν ποτέ φόρους και, ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν τους συμπαθούσε και πολύ. Οι καιροί άλλαξαν και καθώς η κοινωνική κατάσταση των backstugusittare βελτιώθηκε, πολλά από αυτά τα σπίτια εγκαταλείφθηκαν. Ορισμένα διατηρούνται σήμερα στο Åsle έξω από το Falköping.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − two =