αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ νέα επένδυση της Ολυμπιακής ζυθοποιίας και το βλέμμα στις εξαγωγές

Η νέα επένδυση της Ολυμπιακής ζυθοποιίας και το βλέμμα στις εξαγωγές

Στον βωμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης “θυσιάστηκε” το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης χρονιάς ο όγκος πωλήσεων στην αγορά της μπύρας. Παρ’ όλα αυτά ο ΕΦΚ είχε θετική επίδραση στην αξία των πωλήσεων των προϊόντων μπύρας.

Κάτι που αποτυπώνεται και στα μεγέθη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (ΟΖ), η οποία εμφάνισε πέρυσι αύξηση του τζίρου της κατά 15% με αποτέλεσμα αυτός να ανέλθει στα 146,857 εκατ. ευρώ παρά την οριακή αύξηση του όγκου των πωλήσεων της.

Σε επίπεδο αποτελεσμάτων η ΟΖ επέστρεψε σε θετικό έδαφος σε επίπεδο προ φόρων κερδών, αυτά ανήλθαν σε 1,820 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,956 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ διατηρήθηκαν οι ζημιές σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 1,137 εκατ. ευρώ από ζημιές 2,504 εκατ. ευρώ που ήταν το 2015. Σε ότι αφορά τις εξαγωγές δεν κινήθηκαν βάση τον προγραμματισμό, διότι η συγχώνευση απαιτούσε αναδιάρθρωση του δικτύου των διανομέων.

Για τη φετινή χρονιά πάντως η εταιρεία, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε μια νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη, προσδοκά μεγαλύτερη ανάπτυξη εξαγωγών.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά στη νέα επένδυση, τον περασμένο Μάιο, μεταφέρθηκε η παραγωγή των βαρελιών του Draught Master Technology από το εξωτερικό στο εργοστάσιο της Σίνδου. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση, περιορισμένου βάρους βαρελιών “μίας χρήσης”, τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Επίσης η εταιρεία υπέβαλε την αίτησή της για μια φορολογική επιχορήγηση υπό το καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου για επενδύσεις που δρομολογούνται την περίοδο 2017/2018, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της τη φετινή χρονιά, οι πωλήσεις της σε όγκους στο δίκτυο των σούπερ μάρκετ το πρώτο πεντάμηνο, έτρεξαν με ρυθμό αύξησης 13% όταν η συνολική αγορά κατέγραψε οριακή αύξηση 0,2% όση και ο βασικός της ανταγωνιστικής η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Οι πωλήσεις της ΕΖΑ ενισχύθηκαν κατά 13,8%, πτώση 38,1% σημείωσαν οι πωλήσεις της Βεργίνα, και μείωση 17,2% της ΑΜΒΥΞ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =