αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσία ανακοίνωσε τη δημιουργία εξειδικευμένου εργαστηρίου για τα ψηφιακά νομίσματα

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσία ανακοίνωσε τη δημιουργία εξειδικευμένου εργαστηρίου για τα ψηφιακά νομίσματα

Τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας φαίνεται ότι συμπαρέσυρε η επενδυτική φρενίτιδα για τα κρυπτογραφημένα νομίσματα, παρά την ανησυχία που αυτή προκαλεί στις Αρχές πολλών χωρών. Η Sberbank ανακοίνωσε τη δημιουργία εξειδικευμένου εργαστηρίου που θα διεξάγει έρευνες για την τεχνολογία blockchain, στην οποία βασίζεται το bitcoin και γενικότερα τα κρυπτογραφημένα νομίσματα. Παράλληλα, το ίδιο εργαστήριο θα προτείνει ιδέες βάσει αυτής της τεχνολογίας, θα δημιουργεί μοντέλα και πιλοτικά προγράμματα, αλλά και επιχειρηματικές εφαρμογές που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η τράπεζα. Θα συνεργάζεται, άλλωστε, με άλλα εργαστήρια της Sberbank.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι επιχειρήσεις της Κίνας αντιδρούν έντονα στην ανησυχία που έχει προκαλέσει η πρόθεση των κινεζικών αρχών να εμποδίσουν κάθε δραστηριότητα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Εκδίδουν ανακοινώσεις στις οποίες υποβαθμίζουν τη σημασία οποιασδήποτε επιλογής τους σχετικής με τα κρυπτονομίσματα. Εχει προηγηθεί ανακοίνωση του Πεκίνου ότι οι τοπικές αρχές οφείλουν να κατευθύνουν τις επιχειρήσεις της περιοχής τους στην έξοδο από κάθε δραστηριότητα σχετική με το bitcoin και τα κρυπτογραφημένα νομίσματα. Εν τω μεταξύ, το bitcoin ανέκαμψε χθες και επέστρεψε σε επίπεδα που αγγίζουν τις 14.000 δολάρια. Ανακόπηκε η πτωτική πορεία στην οποία είχε μπει τις προηγούμενες ημέρες μαζί με το ethereum και το ripple, όταν έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προτίθεται να απαγορεύσει το νέο είδος επένδυσης. Μία ημέρα νωρίτερα, ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ είχε προβλέψει ότι τα κρυπτογραφημένα νομίσματα θα έχουν κακό τέλος και είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν σκοπεύει να επενδύσει σε κανένα από αυτά.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =