αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μεγάλη στιγμή για το Twitter: Τα στελέχη του εξετάζουν τις προτάσεις εξαγοράς

Η μεγάλη στιγμή για το Twitter: Τα στελέχη του εξετάζουν τις προτάσεις εξαγοράς

Έντονες διεργασίες φαίνεται πως γίνονται εντός των «τειχών» του Twitter. Τα στελέχη του, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, εξετάζουν τις προτάσεις εξαγοράς που έχουν στα χέρια τους. Όπως σημειώνει η Wall Street Journal, φαβορί για να κάνει την μεγάλη εξαγορά είναι αυτή τη στιγμή η γνωστή εταιρία Salesforce.com. Είναι άλλωστε ένα brand name που έχει ακουστεί από την αρχή, ότι βρίσκεται ανάμεσα στους «μνηστήρες».

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, ο Marc Benioff της Salesforce.com προσπαθεί να κάνει μια εντυπωσιακή αγορά για να εξασφαλίσει για την εταιρία του έναν μεγάλο και πολύτιμο όγκο δεδομένων, καθώς μια μάρκα μεγάλης αξίας.

Η πρόσφατη προσέγγιση του CEO προς την εταιρία κοινωνικών δικτύων πυροδότησε τη διαδικασία προσφορών που αντιμετωπίζει τώρα το Twitter. Το στέλεχος χαρακτηρίζει το δίκτυο «ακατέργαστο διαμάντι» με αναξιοποίητες προοπτικές στη διαφήμιση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και άλλες εφαρμογές πλούσιες σε δεδομένα.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος που έχασε από τη Microsoft τη μάχη για το LinkedIn την περασμένη άνοιξη, έρχεται αντιμέτωπος με ισχυρούς μνηστήρες όπως τη Google και την Walt Disney, που σύμφωνα με τις πηγές σκέφτονται να υποβάλλουν δικές τους προσφορές.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι, παρότι το Twitter θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 20 δισ. δολάρια –δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο της αξίας της Salesforce, περίπου στα 49 δισ. δολάρια-, θα ήταν πολύ πιο προσιτό για την Google, της οποίας η «μαμά» έχει χρηματιστηριακή αξία άνω των 500 δισ. δολαρίων. Στο μεταξύ, η Disney έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 150 δισ. δολαρίων.

Παρά τις διεργασίες, όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά. Κι αν η πλευρά του Twitter δεν καλυφθεί απόλυτα από τις όποιες προσφορές, ίσως ο τεχνολογικός γίγαντας, να συνεχίσει να πορεύεται «αυτοδύναμος».

Ακολουθήστε το It’s Possible στο Twitter κάνοντας κλικ εδώ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 9 =