αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μεγάλη κόντρα της ελληνικής ΕΒΟΛ με τη Lidl, η διακοπή της συνεργασίας και η διαμαρτυρία… με φορτηγά στο πάρκινγκ

Η μεγάλη κόντρα της ελληνικής ΕΒΟΛ με τη Lidl, η διακοπή της συνεργασίας και η διαμαρτυρία… με φορτηγά στο πάρκινγκ

Μια μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ και της γνωστής αλυσίδας Lidl. Με την γαλακτοβιομηχανία να σταματά την παράδοση προϊόντων προς τα Lidl. Πως ξεκίνησαν όλα: Ο λόγος που αντιδρούν οι παραγωγοί και κατ’ επέκταση η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία είναι ότι -όπως υποστηρίζουν- η αλυσίδα αρνείται να αυξήσει τον αριθμό των κωδικών της ΕΒΟΛ που διαθέτει στα ράφια της. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΒΟΛ, «δεν ζητάμε να τα προωθήσουν, αλλά απλώς να δώσουν στους καταναλωτές την επιλογή να τα επιλέξουν».

Συνολικά από τους 55 κωδικούς της ΕΒΟΛ (σ.σ.: εκτός των κωδικών πάγκου) στη Lidl διατίθενται οκτώ προϊόντα.

Όσον αφορά τη θέση της αλυσίδας, πηγές προσκείμενες στη Lidl μιλώντας στην Ναυτεμπορική υποστηρίζουν ότι υπήρξε επίσκεψη μέλους της Διοίκησης και Διευθυντή Αγορών στην έδρα της γαλακτοβιομηχανίας. Επίσης αναφέρουν ότι από τις 7/7 «η ΕΒΟΛ σταμάτησε μονομερώς τις παραδόσεις προϊόντων στα καταστήματά μας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος συνομιλιών».

Οι παραγωγοί της ΕΒΟΛ έχουν αποφασίσει μια σειρά από κινητοποιήσεις. Με την πρώτη να λαμβάνει χώρα στην περαμένη Πέμπτη και να είναι… ιδιαίτερη. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο ThessaliaEconomy.gr, στο χώρο στάθμευσης σε κατάστημα της LIDL στον Βόλο, μεταφέρθηκαν την Πέμπτη 15 αυτοκίνητα του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος (φωτο) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η εταιρεία δεν τοποθετηθεί στα ράφια  όλα τα προϊόντα της.

Τα φορτηγά έμειναν έξω από το μάρκετ στην οδό Λαρίσης μέχρι το βράδυ. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν καθώς η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, ενώ η αστυνομία επιτηρούσε διακριτικά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =