αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ μαγεία της τεχνολογίας: Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,6 δευτερόλεπτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μαγεία της τεχνολογίας: Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,6 δευτερόλεπτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ρομπότ πέτυχε νέο ρεκόρ για την ταχύτερη επίλυση του κύβου του Ρούμπικ, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Όπως αναφέρει το BBC, το Sub1 Reloaded χρειάστηκε μόλις 0,637 δευτερόλεπτα για να αναλύσει το παιχνίδι και να προβεί σε 21 κινήσεις, έτσι ώστε κάθε πλευρά του κύβου να δείχνει ένα χρώμα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 0,887 δευτερόλεπα και είχε επιτευχθεί από προηγούμενη έκδοση της ίδιας μηχανής, με χρήση διαφορετικού επεξεργαστή.

Το τσιπ παρείχε η Infineon για να υπογραμμίσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, και η επίδειξη έγινε στην έκθεση τεχνολογίας Electronica στο Μόναχο. Με το πάτημα ενός κουμπιού, σηκώνονται οι θυρίδες που καλύπτουν τις κάμερες, επιτρέποντας στο ρομπότ να αναλύσει ποια είναι η κατάσταση του κύβου. Στη συνέχεια, βγάζει μια λύση και δίνει τις απαραίτητες εντολές σε έξι βραχίονες, που κρατούν τον κύβο στη θέση του και ταυτόχρονα περιστρέφονται για την επίλυση του παζλ.

Για τους σκοπούς της έρευνας δημιουργήθηκε ένας ειδικός «ταχύς» κύβος για ελάχιστη δυνατή τριβή μεταξύ των πλευρών του, έτσι ώστε ο χρόνος να είναι ο ελάχιστος δυνατός, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας, σκοπός του όλου εγχειρήματος ήταν να επιδειχθεί το πώς στήνονται τα ψηφιακά συστήματα και το πώς προβλήματα μπορούν να επιλύονται πιο αποτελεσματικά μέσω μικροηλεκτρονικών- όπως και στην περίπτωση των συστημάτων που χρησιμοποιούνται στην αυτόνομη οδήγηση. Σημειώνεται πως τα Aurix microcontrollers της εταιρείας χρησιμοποιούνται για αυτόματες αντιδράσεις αυτοκινήτων σε εμπόδια και αυτόματη ενεργοποίηση φρένων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − six =