αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ κόντρα των δύο «γιγάντων»: Η Kaspersky κινείται εναντίον της Microsoft

Η κόντρα των δύο «γιγάντων»: Η Kaspersky κινείται εναντίον της Microsoft

Η ρωσική εταιρεία Kaspersky Lab («Εργαστήριο Κασπέρσκι») ανακοινώσει ότι την Τρίτη ότι προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την πολιτική των καρτέλ και κατέθεσε αγωγή κατά της Microsoft, την οποία κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Ρωσική εταιρεία κατηγορεί τον αμερικανικό κολοσσό ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές και για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά προγραμμάτων που αφορούν στην προστασία των υπολογιστών από κακόβουλα λογισμικά.

Η Microsoft από πλευράς της θεωρεί ότι τα λογισμικά προστασίας των λειτουργικών συστημάτων Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και είναι πρόθυμη να απαντήσει σε όποια ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της εταιρείας.

«Κύριος στόχος της Microsoft είναι να προστατεύσει τους πελάτες της εταιρείας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα λογισμικά ασφαλείας Windows 10 ανταποκρίνονται στη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα των ρυθμιστικών αρχών» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − thirteen =