αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ κυριαρχία του «πλαστικού»: Οι πιστωτικές κάρτες είναι πλέον πιο διαδεδομένες από τα μετρητά

Η κυριαρχία του «πλαστικού»: Οι πιστωτικές κάρτες είναι πλέον πιο διαδεδομένες από τα μετρητά

Ραγδαία αύξηση της χρήσης πιστωτικών καρτών παγκοσμίως, για πρώτη φορά υπερβαίνει τα μετρητά

Είναι αυτή η αρχή του τέλους των μετρητών, διερωτάται σε δημοσίευμά του το Marketwatch. Και τούτο διότι όπως αναφέρει το ξένο πρακτορείο, οι καταναλωτές δείχνουν όλο και πιο έντονα την προτίμησή τους στο πλαστικό χρήμα αυξάνοντας τις αγορές με πιστωτικές κάρτες και τις online αγορές.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της Euromonitor International που συλλέγει πληροφορίες από τις συναλλαγές των καταναλωτών τις τελευταίες δεκαετίες , η χρήση της πιστωτικής κάρτας παγκοσμίως αναμένεται να υπερβεί το 2016 αυτήν των μετρητών για πρώτη φορά στην ιστορία.

Συγκεκριμένα, το 2016 οι καταναλωτές ανά τον κόσμο αναμένεται να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ύψους 23,2 τρις. δολαρίων έναντι συναλλαγών με μετρητά ποσού 22,6 τρις. δολαρίων, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Αν και αυτό είναι ένα ορόσημο για τις κάρτες και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η αλλαγή έγινε σταδιακά τα τελευταία 20 χρόνια με “δραματική προτίμηση των καρτών και των ηλεκτρικών συναλλαγών”, σχολίασε ο Kendrick Sands, επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Euromonitor. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η τεχνολογία έχει διευκολύνει πολύ την πρόσβαση των ανθρώπων στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, συν του ότι πολλές κυβερνήσεις έχουν δώσει κίνητρα στους πολίτες τους για να προτιμήσουν τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες έναντι των μετρητών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 7 =