αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κινεζική αντεπίθεση: Να ξεπεράσει την Apple θέλει η Huawei (και δεν είναι τόσο μακριά)

Η κινεζική αντεπίθεση: Να ξεπεράσει την Apple θέλει η Huawei (και δεν είναι τόσο μακριά)

Από το 2011 η πρώτη και δεύτερη θέση στους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones έχει καταληφθεί από τη Samsung και την Apple αντίστοιχα και μόνο η τρίτη θέση ήταν το σημείο ανταγωνισμού για τις άλλες εταιρίες. Εναλλασσόταν μεταξύ των Nokia, BlackBerry, Xiaomi και Huawei.

Η Huawei σήμερα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία smartphone στον κόσμο και η μεγαλύτερη εταιρία στην Κίνα, η οποία τυγχάνει να είναι και η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο. Τώρα η Huawei, είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει Apple και Samsung μέχρι το 2021, σύμφωνα με το Fortune.

Στην Ευρώπη φαίνεται πως η εταιρία έχει αρχίσει να “απογειώνεται”. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 η Huawei πούλησε 10 φορές περισσότερα smartphones από την Apple στη Φινλανδία, ενώ είναι νούμερο ένα κατασκευαστής σε Πορτογαλία και Ολλανδία και δεύτερος μεγαλύτερος σε Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Το επόμενο βήμα είναι οι ΗΠΑ, όμως δεν έχει καταφέρει να μπει καν στη δεκάδα, κυρίως λόγω έλλειψης συνεργασίας με τα τέσσερα μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η πρόσληψη της Michelle Xiong, πρώην στελέχους της Verizon, σκοπεύει να αλλάξει την προσέγγιση της Huawei στην αμερικανική αγορά.

Όπως σημειώνει το unboxholics.com, η απόσταση μεταξύ Apple και Huawei δεν είναι δυσθεώρητα μεγάλη, αφού η πρώτη κατέγραψε 45.5 εκατομμύρια πωλήσεις iPhones για το τρίτο τρίμηνο του 2016, ενώ η Huawei 33.6 εκατομμύρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 1 =